700 de localnici din Galicea, afectați în problema MatDan


Absența de pe 20 de trasee a autobuzelor firmei MatDan a dat peste cap ordinea lucrurilor: cetățenii nu doar că nu au cu ce ajunge la joburi și nici elevii la școli, dar s-a ajuns și-n situația ca oamenii să înjure autorităților locale pentru ceea ce se întâmplă. Chiar dacă soluția nu este-n ograda administrațiilor publice locale. Oamenii sunt nemulțumiți, disperați și știu una și bună: nimeni nu vine cu o soluție.
Oamenii au înnebunit de când au fost scoase autobuzele. Vin și, practic, ne înjură. Localnicii din două sate sunt afectați de situație, cei din Cremenari și Bratia Deal. Vorbim de 700 de oameni: angajați la diverse societăți din Râmnic, dar și liceeni care fac naveta. Ce face un om care termină munca la ora 23.00? Înțeleg că se mai ajută unii cu alții, dar, totuși, vorbim de 700 de persoane. Cunosc și un om cu handicap din zonă a cărui fată, elevă în clasa a IX-a, n-are cum să ajungă în Râmnic. M-am oferit să o duc până la Tătărani, dar nu știu dacă reușesc zilnic. Și aici, la primărie, sunt sarcini de îndeplinit, întâlniri cu specialiști. Ideea este că nu văd pe cineva să se zbată, să vină cu o soluție, chiar și una provizorie”, a declarat, pentru ziarul nostru, viceprimarul Florin Mărăcine.
Reamintim cititorilor că firmei MatDan i s-a suspendat licența pe toate cele 20 de trasee vâlcene, după ce un șofer s-a ales cu o amendă de la Inspectoratul de Control Rutier. Autoritățile județene susțin că rezolvarea nu este la ei, ci la Ministerul  Transporturilor. Și, tot ce idee, societatea de transport a luat amendă în 14 iulie, dar abia de curând a sesizat autoritățile locale de problemă. Până una, alta, pe 19 septembrie, are loc primul termen în procesul intentat de către patronul firmei de transport celor de la Controlul Rutier.

Posting....