Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

25 noiembrie 2020

55 de studenți vin în Grădina Valorilor Românești


Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Fundației „Dan Voiculescu” anunță deschiderea celei de-a XII-a ediții a „Bucharest Summer University”. Cursurile Școlii de Vară se vor desfășura în perioada 14-28 august și vor aduce în Capitală numeroși studenți din peste 30 de țări.
În rândurile următoare, redăm integral comunicatul de presă la care facem referire: „55 de studenți din peste 30 de țări vin în România pentru a participa la cursurile școlii de vară Bucharest Summer University, în perioada 14-28 August. Studenții vor descoperi o multitudine de perspective asupra oportunităților și provocărilor din lumea administrației și managementului public la nivelul Uniunii Europene și vor avea ocazia să se familiarizeze cu ideile fundamentale din domeniu.
Școala internațională de vară Bucharest Summer University este un proiect organizat de Academia de Studii Economice din București, Asociația Absolvenților ALUMNI ASE și Uniunea Studenților Academiei de Studii Economice din București (USASE), prin intermediul Senatului Studenților, cu mentoratul Facultății de Administrație și Management Public și în parteneriat educațional cu Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.
La Bucharest Summer University se păstrează tradiția iar participanții vor beneficia și de un program cultural atent stabilit: excursii în Bucureşti şi în ţară, cursuri interactive, seri și petreceri tematice, dar mai ales, vor avea parte de o experiență creativă, unică și plină de satisfacții.

Miercuri, 17 august, Grădina Valorilor Românești va fi gazda unui eveniment special organizat pentru cei 55 de participanți, Global Village

Global Village își propune să combine elementele de tradiţie şi cultură ale celor 27 de ţări prezente anul acesta în cadrul celei de-a XII-a ediție a Școlii internaționale de vară Bucharest Summer University 2016, alături de aspectele importante referitoare la globalizare şi adaptare a obiceiurilor cu specific naţional. Pentru că valorile și tradițiile naționale sunt unul dintre elementele principale ale acestui eveniment, acesta va fi deschis de către Maria Ciobanu, Olivia Miheț și Eusebiu Gafița, toți membri ai Clubului de Excelență al Fundației Dan Voiculescu care vor prezenta România și valorile tradiționale printr-un recital de muzică ușoară și muzică populară.
La sfârșitul celor două săptămâni de cursuri și activități, cei 55 de studenți de la ciclurile de licență, masterat și doctorat vor obține atât diplome de participare cât şi 5 puncte credit transferabile internațional (ECTS). Bucharest Summer University este un eveniment adresat studenților din întreaga lume care își concentrează atenția, în principal, asupra problemelor de natură economică și urmărește promovarea valorilor academice comune în rândul studenților de peste hotare, dar și la nivel național.
Alte detalii despre eveniment, precum și activităţile organizate în acest an sunt diponibile pe site-ul oficial: www.bsu.ase.ro și www.fundatiadanvoiculescu.ro.”

Alte articole de la Actualitate