Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

30 septembrie 2020

2.000 de copii din Vâlcea, vaccinați contra rujeolei


• imunizarea vine în contextul apariției în Cluj și Bistrița a unor focare

Recent, ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu a lansat de urgență un comunicat privind vaccinarea copiilor contra rujeolei, rubeolei și oreionului. Urgența vine în contextul apariției în Cluj și Bistrița a unor focare de rujeolă.
La nivelul județului Vâlcea, în primul trimestru din acest an, au fost distribuite 2.150 de doze ROR (rujeolă, oreion, rubeolă) către medicii de familie, fiind imunizați aproximativ 2.000 de copii. Potrivit datelor furnizate de către medicul șef DSP Vâlcea, dr. Luminița Apostolescu, DSP Vâlcea dispune de cantitatea necesară de vaccin pentru această lună. Mai mult, nu s-au înregistrat cazuri de rujeolă, deocamdată.
La sfârșitul lunii martie, s-au comunicat tuturor cabinetelor medicale individuale din județ urgentarea recuperării restanțierilor la vaccinarea ROR.  Legat de situația vaccinării ROR, în Vâlcea, acoperirea vaccinală la copiii de 7 ani (născuți în 2008) este de 78,89%, mai mare în mediul rural, la copiii de 6 ani (născuți în 2010) de 80,66% – mai mare în mediul rural, iar la copiii de 18 luni (născuți în iulie 2014) – 95,83% în mediul urban și 92,79% în mediul rural.

Etichete: , ,

Alte articole de la Headlines