Alte trăsnăi de furat românii vin de la companiile de utilităţi. După ce ni s-au impus abonamentele la gaze şi curent şi plătim după ochiometrul lor în avans ceea ce nici n-am consumat, companiile vor cere bani pentru factura pe hârtie. Primirea facturii prin poştă devine un serviciu pentru care consumatorul va fi obligat să plătească. Cu toate că primirea facturii prin poştă nu trebuie să implice un cost, fiind obligaţia contractuală a companiei să-şi notifice clienţii cu privire la sumele de plată, RomTelecom este prima care impune la plată factura tipărită, trimisă clienţilor prin poştă, încasând 0,57 euro (inclusiv TVA). Practica s-ar putea extinde şi la alte companii. Adică, te obligă să plăteşti pentru că te înştiinţează să plăteşti factura! Câtă bătaie de joc! RomTelecom e manevrată de greci, gazele, lumina şi apa, de francezi, energia electrică, de cehi. Slabi suntem noi că nu-i invităm să se ducă de unde au venit. O soluţie ar fi ca toți cetăţenii să renunţe la serviciile unor companii care profită de pe urma lor.
Să zicem că noi renunţăm, dar statul cedează în faţa companiilor şi ne bagă pe gât monopolul, pentru că de aia a fost cumpărată cârma ţării. Cert este că toate costurile cu distribuirea facturilor sunt cuprinse în preţul de vânzare a produselor şi serviciilor. Ei nu fac decât să taxeze de două ori. Ca şi taxa pe vânt – eoliana şi taxa radio-tv, încasate fraudulos prin factura de curent. Ştiţi cum vine asta? Ca şi cum aş merge la piaţă, cer un kil de roşii, dar precupeaţa îmi mai ia un leu în plus, pentru roşia din grădină, care încă stă pe vrej şi aşteaptă să se coacă. Pe aia, o mai vinde o dată, când ajunge la piaţă. De câte ori v-am spus domnule Prim Ministru să eliminaţi hoţia obligatorie a taxei radio-tv, încasată în mod abuziv de trei ori românului, a treia oară prin factura de energie. Ce treabă are Electrica-distribuţie cu Televiziunea Naţională, de au cumulat facturile? Când e vorba de jumulit, hoţii se unesc între ei, asta-i explicaţia!
Companiile parazite trăiesc din matrapazlâcuri şi ilegalităţi
În ce ţară din Europa, domnule Prim Ministru, cetăţenii sunt obligaţi să plătească de trei ori servicii pe care nu le doresc! Cum să se plângă românul la A.N.P.C., când a fost legiferată fărădelegea? N-are niciun rost, A.N.P.C. doarme în papucii statului. O instituţie, aşa, pentru diversiune, ca să se spună că, iată, e cineva acolo care veghează, pe salarii extraordinare, şi-i apără pe consumatori. Da, de unde? De fapt îi protejează pe făptaşi. Pentru toate acestea mulţumim din inimă Guvernului, Parlamentului şi corupţilor aferenţi. Ar trebui renaţionalizate toate fostele companii de stat, majoritatea privatizărilor au fost trucaje frauduloase, o sursă de bani nemunciţi pentru şacalii străini şi autohtoni. Ce-au făcut aceşti capitalişti fioroşi? Au mărit preţurile şi au facturat inclusiv procesul lor de furt din buzunarul cetăţeanului. Ei, da, ne merităm soarta, la fiecare vot am trimis în vârful Ţării vânzători şi corupţi, care au urmărit doar interesul lor, nu pe cele ale poporului. Staţi puţin, factura la energie creşte şi mai mult la 1 ianuarie 2014. Ştiţi ce plăteşte românul în factura de electricitate?, pentru că la noi politica aceasta de mahala a instituit monopolul unor companii! Energia înseamnă doar o treime din factura de curent. Potrivit formulei de calcul, cea mai mare componentă de preţ o reprezintă tarifele de sistem şi taxele colectate de stat. Preţul final pe care îl plătim conţine 10 componente, dintre care preţul propriu-zis al energiei reprezintă doar 30,9%, potrivit datelor Transelectrica. Restul, o suită de taxe şi tarife, care măresc preţul curentului de trei ori de la producător la consumatorul casnic. Din matrapazlâcurile astea trăiesc companiile parazite.
De ce nu urmăm exemplul lui Maduro?
În încheiere, ca să vedeţi că atunci când vine refluxul se vede cine nu are costum de baie, extravagantul miliardar brazilian, Eike Batista, care îşi parca în permanenţă Mercedesul McLaren în sufrageria vilei în care locuia, s-a prăbuşit de pe mormanele de bani, iar prăbuşirea sa are cu atât mai mult ecou, cu cât trage în jos economia Braziliei. Nu-i nimic. Îl sfătuiesc să facă o cerere Guvernului de la Bucureşti şi va putea veni la noi să-şi refacă averea. Avem pământuri roditoare, petrol, aur, gaze, păduri şi încă multe altele de dat pe mită grasă. Noi o să continuăm să suportăm împrumuturile de la F.M.I., ca să ţinem în spinare insectele dăunătoare autohtone şi pe cele străine, care şi-au făcut cuib în hambarele româneşti. România are nevoie de un preşedinte precum Nicolas Maduro al Venezuelei, care de curând a trimis după gratii peste 100 de oameni de afaceri burghezi, într-un război declarat împotriva mafiei financiare şi a preţurilor incorecte. Maduro a afirmat că oamenii de afaceri fără scrupule, aparținând burgheziei parazite au majorat preţurile la unele produse şi servicii de peste zece ori. Preşedintele a afirmat ca va impune limite marjelor de profit şi va intensifica verificările, pentru a se ajunge la preţuri corecte. Sunt barbari aceşti paraziţi, a spus preşedintele Venezuelei. Or, paraziţii capitalişti au pus stăpânire pe România!
www.agero-stuttgart.de