În ultimele săptămâni, deputatul Aurel Vlădoiu şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, au făcut mai multe analize, împreună cu primarii din zona Horezu, pentru a vedea în ce măsură au fost onorate promisiunile electorale făcute de PSD la alegerile din 2008. După ce au tras linie şi au adunat, social-democraţii au ajuns la concluzia că, prin numeroasele investiţii realizate în infrastructură, au reuşit să-şi atingă obiectivele, satisfăcând în mare parte nevoile şi dorinţele populaţiei.
Investiţii masive în Bărbăteşti
La Cernişoara se asfaltează câteva drumuri comunale şi se introduce canalizarea
Cea mai arzătoare problemă de la Slătioara este finanţarea bazei sportive
Reprezentantul colegiului Horezu în Parlament şi preşedintele CJV i-au făcut o vizită şi primarului Sorin Romcescu, care, de asemenea, are în derulare foarte multe lucrări. Prezentând concluziile deplasării la Slătioara, deputatul Vlădoiu a subliniat: „Cea mai mare lucrare începută, şi aici, este cea pe PNDR. Proiectul cuprinde investiţii de peste o sută de miliarde de lei vechi. Sunt «prinse» alimentarea cu apă pe 22 de kilometri, canalizare, centru medico-social, care a fost finalizat, asfaltarea unor drumuri comunale”. Parlamentarul a menţionat că, împreună cu preşedintele Ion Cîlea, s-a convenit ca, în curând, DJ 676, de la Slătioara spre comuna Stroeşti să fie modernizat, în primă fază, pe o lungime de un kilometru. „Totodată, s-a stabilit ca, pe o lungime de 500 de metri, de la DN spre Stroeşti, drumul să fie recondiţionat. Alţi 2 km vor fi asfaltaţi pe drumul dinspre Rugetu. Cea mai arzătoare problemă de la Slătioara este cu baza sportivă. Nu s-au primit banii care reprezentau contribuţia Guvernului prin Ordonanţa 7 şi era vorba de o sumă destul de mare, câteva miliarde. Din fericire, preşedintele Ion Cîlea şi directorul Nicolae Vălimăreanu au făcut un efort şi au fost de acord să finalizeze lucrările şi în aceste condiţii. Sperăm să organizăm inaugurarea acestei baze în luna octombrie. La Slătioara, am vizitat împreună cu domnul preşedinte şi plantaţia aceea experimentală de pomi fructiferi, pe o suprafaţă de un hectar. Primăria a pus la dispoziţie terenul, iar CJV a venit cu fondurile, cu specialiştii. Plantaţia de măr arată foarte bine, proiectul comun al celor două instituţii fiind, aşadar, o reuşită. La Slătioara, s-a mai stabilit asfaltarea unui drum comunal, prins pe o finanţare pe HG 577. Este drumul care duce de la Slătioara la Coasta Cerbului, Vaideeni. Această importantă cale de acces a fost asfaltată pe o distanţă de 6,2 kilometri, dar a rămas de rezolvat o lungime de 800 de metri”, a completat parlamentarul PSD.
Stroeştiul şi Măldăreştiul se dezvoltă
În comuna Stroeşti, social-democraţii au văzut împreună cu primarul Velcu Istocescu Tudor şi cu viceprimarul Fane Prostoiu mai multe obiective de interes local şi au căzut de acord ca, în cel mai scurt timp, să modernizeze DJ Slătioara – Cireşul, pe o lungime de 1,7 kilometri. Într-un proces de reabilitare va mai intra DJ 676 D, pe o distanţă de 1,8 kilometri. „Preşedintele Consiliului Judeţean va sprijini autorităţile locale dând undă verde şi pentru recondiţionarea drumului spre Mateeşti, drumul oaselor, cum i se mai spune. La fel, va fi asfaltat drumul dintre Stroeşti şi Slătioara. Am fost din nou şi la Costeşti, unde va fi asfaltat DJ 676 A, pe o lungime de 600 de metri, de la Primărie până la băile minerale. Va fi refăcut podul din zona Rudari, acesta fiind deteriorat serios. Va mai intra în reabilitare drumul de la Costeşti spre Bistriţa şi Sfânta Mănăstire Arnota, astfel încât turiştii să poată vizita acest important obiectiv turistic, religios, unde este înmormântat marele voieovod Matei Basarab. În urma discuţiei cu primarul Ion Stoican, care ne-a însoţit pe teren, s-a mai hotărât să reconstruim podul din islazul unde are loc, în fiecare an, de Sfânta Marie Mică, festivalul internaţional al romilor. Acolo există un pod pentru maşini şi unul pietonal. Aşa cum probabil ştiţi, pentru anii următori, se caută o altă locaţie, unde să se poată amenaja o parcare mai mare şi unde să existe mai mult spaţiu. Dar, deocamdată, locaţia rămâne aceasta. În ceea ce priveşte comuna Măldăreşti, pot să vă spun că am vizitat cu domnul Cîlea şcoala din centrul comunei, de lângă primărie, unitate reabilitată de curând cu bani de la Banca Mondială. Din păcate, nu va putea fi deschisă nici anul acesta întrucât mai e necesară o sumă de la Ministerul Educaţiei pentru realizarea grupurilor sanitare şi a sistemului de încălzire. Probabil că cei de la Putere vor să o închidă definitiv şi pe aceasta. Nu funcţionează de doi ani şi trebuie găsită urgentă o soluţie. Am discutat personal cu ministrul, cu cei de la Inspectoratul Şcolar şi sper să nu mai lungim mult rezolvarea acestei situaţii. (…) La Măldăreşti, am vizitat şi alte obiective şi am stabilit să realizăm câteva podeţe şi un pod mare, cel din zona culelor. În total, aceste investiţii presupun un efort financiar de peste 10 miliarde de lei vechi. De asemenea, s-au demarat lucrările de asfaltare pe drumul de la DN către cule, până dincolo de podul pe care îl vom face”, a conchis Aurel Vlădoiu.