Nereguli pe şoselele vâlcene
• 55 de sancţiuni, 7 permise reţinute pentru alcool la volan
• valoarea amenzilor trece de 9000 de lei
Cu alcoolul în sânge şi bunurile la vecin
Poliţiştii din Bujoreni au fost sesizaţi telefonic de către un cetăţean din localitate, despre faptul că persoanele necunoscute i-au sustras din domiciliu un laptop şi două telefoane mobile. Verificările efectuate de poliţişti au scos la iveală faptul că, în cursul zilei, bărbatul a consumat băuturi alcoolice împreună cu un vecin din localitate, lăsând bunurile în posesia acestuia, fără să-şi mai aducă aminte de eveniment. Bunurile au fost ridicate şi predate, de oamenii legii, proprietarului, care încă se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, cercetările urmând să fie continuate de poliţişti pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt şi dispunerea măsurilor legale.
Criza şi spargerile
Potrivit datelor statistice înregistrate la nivelul poliţiei, infractorii preferă ferestrele şi balcoanele de la parter sau etajul 1 pentru a pătrunde în locuinţe. Hoţii au existat dintotdeauna, însă perioada de criză i-a îndemnat să acţioneze mult mai des. Conform statisticilor, o parte din vină pentru numărul mare de furturi o au şi proprietarii locuinţelor care sunt neglijenţi şi le înlesnesc munca hoţilor. Îngrijorător este faptul că în rândul delicvenţilor intră tot mai mulţi minori. Copiii au vârste cuprinse între 14 şi 16 ani şi intră, fără nicio reţinere, în casele oamenilor, de unde fură tot ce găsesc. Ei ştiu că legea este foarte permisivă în privinţa minorilor. De obicei, aceştia sunt prinşi, însă instanţa de judecată nu dispune arestarea lor, din cauza vârstelor foarte mici. Pentru a reduce riscurile furturilor din locuinţă, Poliţia vă recomandă: în primul rând nu daţi informaţii la vecini, prieteni, cunoştinţe, rude, colegi, despre programul dumneavoastră la serviciu, în concediu sau cu privire la alte împrejurări; la toate căile de acces (ferestre, guri de aerisire, uşi de balcon şi de intrare în locuinţă, precum şi alte locuri) se montează încuietori rezistente care au sistemul de prindere în interior; la plecarea de la domiciliu (indiferent de perioada de timp) se închid bine toate căile de acces în locuinţă; la gurile de aerisire sau alte locuri prin care se poate pătrunde, se vor monta grilaje metalice care vor avea, de asemenea, sistemul de prindere în interior, pentru a nu fi smulse cu diverse unelte; păstraţi cheia în permanenţă asupra dumneavoastră, nu o ascundeţi în locuri accesibile oricui; nu ţineţi sume mari de bani în casa şi nici nu lăsaţi impresia că deţineţi asemenea sume; aceeaşi recomandare este valabilă şi cu privire la bijuterii; la intrarea în casa scărilor (la blocuri sau clădiri unde sunt mai mulţi locatari) este recomandată montarea unei instalaţii cu interfon care limitează accesul persoanelor necunoscute; nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor necunoscute; pentru a putea vedea persoanele care se afla în hol, montaţi la uşa de acces în apartament un vizor. Convieţuirea în spatii învecinate presupune si o grija reciprocă faţă de siguranţa celorlalţi. Prin aceasta infractorii nu au nici o şansa în atingerea scopului.
Viteza la proiectat într-un pod şi apoi într-un stâlp
Duminică seara, în localitatea Dănicei, pe DC 181, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea gravă a două persoane. În timp ce conducea un autoturism Dacia Logan, un bărbat de 55 de ani din Piteşti nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, a pierdut controlul volanului şi a părăsit partea carosabilă, lovind un cap de pod, fiind apoi proiectat într-un stâlp din beton, de la reţeaua de electricitate. În urma impactului, conducătorul auto a suferit o fractură de şold, iar pasagerul de 34 de ani, din Râmnicu Vâlcea, a suferit traumatisme şi fracturi costale.Conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, dar i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă.