Site icon Curierul de Vâlcea

Ce trebuie să ştiţi despre vinul bio

Producătorii de vin organic vor putea să folosească, începând cu recolta din 2012, termenul de ‘vin bio’ pe etichetele lor, conform noilor nor­me comunitare elaborate de Comi­te­tul permanent pentru agricultura eco­no­logică (SCOF), ne comunică Enter­prise Europe Network care mai susţine şi că, deşi există deja norme pen­tru “vinul produs din struguri orga­nic”, acestea nu vizează şi practicile de vinificaţie, adică întregul proces de transformare a strugurilor în vin. Sectorul vinicol rămăsese singurul nere­glementat în întregime de nor­mele UE privind agricultura organică în temeiul Regulamentului 834/2007.

„Noile norme sunt mai transpa­rente şi facilitează recunoaşterea pro­dusului de către consumatori. Conţi­nu­tul maxim de sulfiţi ar trebui să fie de 100 mg/l la vinul roşu (150 mg/l pentru vinul produs în mod conven­ţio­nal) şi 150 mg/l la vinul alb/rozé (200 mg/l în cazul vinului produs în mod con­venţional), cu o diferenţă de 30 mg/l în cazul în care conţinutul de za­hăr rezidual depăşeşte 2g/l”, ne-a explicat Lidia Giosan.

Exit mobile version