Site icon Curierul de Vâlcea

Amenzi de 3.600 în industria agroalimentară locală

Potrivit unui comunicat oficial de presă, în cursul lunii martie 2015, direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor precum şi a municipiului Bucureşti au desfășurat activităţi de control în unităţile din industria agroalimentară. Unităţile din industria agroalimentară controlate desfăşoară activităţi pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe. Controlul unităţilor a vizat în principal aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii. În unităţile din industria agroalimentară s-au efectuat 7.888 controale, fiind acordate 125 avertismente. La Vâlcea, nivelul amenzilor a fost de 3.600 lei acordate pentru depozitare necorespunzătoare și neîntreţinere corespunzătoare spaţii. De asemenea în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Exit mobile version