ZIUA NAȚIONALĂ A LECTURII va fi marcată în toate școlile din județ


La inițiativa Ministerului Educației, începând cu anul 2022, România are o Zi Națională a Lecturii, care va fi marcată anul de acum încolo, în data de 15 februarie. În acest sens, Ministrul Educației a decis ca marți, 15 februarie 2022, în toate unitățile de învățământ, programul să se modifice astfel încât, indiferent de disciplina prevăzută în orar, la ora 11.00 și la ora 14.00, cadrul didactic să organizeze, la clasa unde este prezent, activități de lectură la care să participe toți preșcolarii și elevii. Personalul didactic va recomanda, în prealabil, preșcolarilor și elevilor să aducă o carte preferată sau să împrumute de la biblioteca unității o carte și să citească timp de 15 minute, fie individual, fie în perechi sau grupuri mici de lucru.

IȘJ Vâlcea marchează Ziua Națională a Lecturii prin două proiecte

Sub motto-ul acestui an „Citim împreună!”, unitățile de învățământ din județul Vâlcea organizează activități de încurajare a lecturii pentru comunitatea socială din care fac parte, cu respectarea normelor sanitare anti-COVID-19.
Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea celebrează Ziua Națională a Lecturii prin două proiecte:
„Hai să ne vedem la o…lectură, în bibliotecă!” cu tematica «O carte, un cititor, o bibliotecă!». Acesta este un proiect în cadrul căruia bibliotecile școlare vor fi locul în care magia cititului se va așeza alături de zâmbetul elevilor într-o atmosferă propice lecturii.
„Vocea Cărților – Seara de lectură” este denumirea celuilalt proiect educațional județean, desfășurat la nivelul compartimentului Educație timpurie și realizat în parteneriat cu Asociaţia OvidiuRo și grădinițele din județul Vâlcea. Proiectul vizează conduita pozitivă a copilului pentru literatură și intensificarea activităților de citit împreună cu familiile preșcolarilor. Este parte a Programului Național de încurajare a lecturii în grădiniță și familie «Citește-mi 100 de povești», inițiat de către Asociația OvidiuRo, în parteneriat cu Ministerul Educației și Ministerul Culturii, aflat la a III-a serie, la care au aderat și grădinițele vâlcene.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de informare al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea