Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

15 octombrie 2019

Ziua Mondială a Apei 2019  sub egida: „Apă pentru toți”ABA Olt, acțiuni educative în școli și grădinițe


Advertisements

• ,,Apa este sursa vieții pe Pământ și ei îi datorăm existența noastră’’
Ziua Mondială a Apei este sărbătorită anual la data de 22 martie. Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992. În România, această zi se sărbătoreşte din 1993, cu scopul aducerii în atenţia opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative şi calitative a apelor şi de a scoate în evidenţă îndatoririle şi responsabilitățile celor cu atribuții în întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă, dar şi a cetăţenilor de rând.
În cadrul activităților dedicate Zilei Mondiale a Apei, Administrația Bazinală de Apă Olt, instituție  condusă de ec. Ștefan Prală (foto), organizează, în perioada 18-22 martie 2019, acţiuni educative în şcoli şi grădiniţe. Școlarilor și preșcolarilor le vor fi prezentate materiale educative despre accesul la apă și protejarea acesteia.
De asemenea, joi, 21 martie, într-o şedinţă special dedicată Zilei Mondiale a Apei, se reunesc  membrii Comitetul de Bazin Olt, reprezentanţi din partea prefecturilor, primăriilor, consiliilor judeţene, ONG-urilor şi a agenţilor economici din bazinul hidrografic Olt.
La acest eveniment sunt invitați: președintele Consiliului Județean Vâlcea (membru al CB Olt), domnul Constantin Rădulescu, subprefectul județului Vâlcea, doamna Aurora Gherghina, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, domnul Mircia Gutău și, nu în ultimul rând, reprezentanți ai județului în Parlamentul României.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate