Viitoarea capitală a lobby-iștilor este Râmnicu Vâlcea!


Academia de Advocacy a lansat joi, 10 mai, înscrierile pentru cursurile în lobby şi advocacy din regiunea Sud-Vest din cadrul proiectului Partener activ şi implicat. Evenimentul a reunit atât jurnalişti, cât şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai sindicatelor, ai patronatelor şi ai organizaţiilor neguvernamentale din regiune.

Cursurile pentru regiunea Sud-Vest se vor desfăşura la Râmnicu Vâlcea cu începere din 11 iunie şi vor avea ca grup ţintă reprezentanţi ai partenerilor sociali şi ai societăţii civile. Cursurile oferite de Academia de Advocacy, se desfășoară pentru a doua oară în regiunea Sud-Vest, prima generație de 50 de cursanți beneficiind deja de cursuri începând cu octombrie 2011, la Craiova.

lobby„Am ales Râmnicu Vâlcea pentru lansarea celei de-a doua serii de cursuri din regiunea Sud-Vest, pentru că societatea civilă din orașul dumneavoastră merită un astfel de program din care va dobândi abilitățile și cunoștințele necesare pe care le va aplica în folosul comunității și a grupurilor de interese pe care le reprezintă. Mai mult decât oricând, acum este momentul ca societatea civilă să se implice într-un mod profesionist în monitorizarea deciziei publice şi relaţionarea cu decidenţii politici pentru a reuși să își apere și să își promoveze eficient interesele legitime. Societatea civilă NU are voie să fie spectatoare la ceea ce se întâmplă”, a declarat Radu Nicosevici, team leaderul proiectului și președintele Academiei de Advocacy.

Programul Partener Activ şi Implicat pregătește 800 de experţi în lobby şi advocacy din rândul reprezentanţilor patronatelor, sindicatelor, ONG-urilor, camerelor de comerţ şi asociaţiilor de IMM-uri din toată ţara, câte 100 în fiecare regiune de dezvoltare. Participanţii vor parcurge un program de formare compus din două cicluri. Primul ciclu constă într-o sesiune de training de 5 zile, urmată de 8 săptămâni de aplicaţii practice în propria organizaţie, cu asistenţă din partea specialiştilor din proiect. La finalul ciclului, participanţii vor fi evaluaţi şi vor primi recunoaştere naţională a competenţelor prin certificat UECNCFPA. Ciclul al doilea constă într-o sesiune de training de 5 zile, urmată de 10 săptămâni de aplicații practice, care se va finaliza cu un examen şi o evaluare de competenţe pentru diploma de Specialist în activitatea de lobby. Cursurile se derulează succesiv în cele 8 regiuni de dezvoltare ale României, pentru câte două generaţii de cursanţi, în intervalul martie 2011-decembrie 2012. În prezent, Academia de Advocacy a finalizat prima săptămână de cursuri în toate regiunile de dezvoltare ale României, totalizând aproximativ 400 de participanți: membrii ai asociațiilor de jurnaliști, membrii de sindicat, patronat, camere de comerț, asociații de IMM și ONG-uri, iar de la începutul anului 2012, a reînceput o serie de cursuri pentru încă 50 de participanți din fiecare regiune de dezvoltare.

Cursul de la Râmnicu Vâlcea începe în 11 iunie 2012, pentru două clase a câte 25 de participanţi. Candidaţii trebuie să aibă studii universitare finalizate, abilităţi de lucru cu calculatorul şi să facă dovada apartenenţei la grupurile ţintă ale proiectului.

Formularul de înscriere se poate accesa la www.implicat.info. Data limită pentru depunerea înscrierilor este 28 mai 2012. Detalii privind condiţiile de participare şi înscrieri pot fi obţinute de la Iulia Ţuţuianu, mobil: 0722256179, e-mail: inscriere@advocacy.ro.

Academia de Advocacy este o organizaţie non profit, cu expertiză în domeniul advocacy, care asistă grupurile legitime de interese în amendarea actelor normative relevante şi mobilizează participarea acestora în elaborarea politicilor publice. Academia de Advocacy are drept scop mobilizarea partenerilor sociali şi a societăţii civile în practicarea principiilor democraţiei participative, utilizând tehnicile de intervenţie din domeniul de advocacy și lobby. Pune la dispoziţia grupurilor legitime de interese programe de advocacy, lobby, instruire, asistenţă tehnică, consultanţă de specialitate, monitorizare, analiză diagnostic şi cercetare.