Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

14 aprilie 2021

„Vâlcea, plai de cânt și dor”


• concursul de anvergură națională va avea loc pe 11 și 12 martie

Consiliul Județean Vâlcea, prin Şcoala Populară de Arte şi Meserii Râmnicu Vâlcea, va organiza, în zilele de 11 și 12 martie, un festival de concurs național dedicat tinerilor interpreți de muzică populară. Acesta este intitulat „Vâlcea, plai de cânt și dor”, eveniment ajuns deja la ediția cu numărul patru.
Organizatorii concursului naţional de muzică populară ,,Vâlcea – Plai de Cânt şi Dor” anunță că festivalul îşi propune să contribuie la descoperirea şi promovarea celor mai valoroşi interpreţi vocali şi instrumentişti, la valorificarea comorilor cântecului popular şi a portului popular românesc.
„Festivalul are două secţiuni: vocală cu trei categorii de vârstă: 6-9 ani,10-15 ani şi 16-30 ani şi instrumentală cu două categorii de vârstă: 10-15 ani şi 16-30 ani. Vor participa 40 de concurenți din Vâlcea, București, Argeș, Sibiu, Bihor, Gorj, Dolj, Olt, Prahova și Iași. Juriul este format din personalităţi ale folclorului românesc, specialişti de prestigiu ai unor instituţii de profil din ţară. Prima zi de concurs, 11 martie, evenimentul se va desfășura la sala Consiliului Judeţean Vâlcea, începând cu ora 18,00. Publicul este invitat. A doua zi a festivalului, pe 12 martie, evenimentul se va desfășura cu începere de la ora 17.00, tot la sala Consiliului Judeţean Vâlcea. Atunci va avea loc premierea şi gala laureaţilor. Intrarea publicului este liberă pe tot parcursul festivalului”, se arată în comunicatul transmis de organizatorii concursului național.

Etichete: , , , , ,

Alte articole de la Eveniment