Curierul de Vâlcea

În meciul de astăzi cu Rapidul, Vâlcea a făcut repetiția înainte de «șocul» cu Buducnost

În această după-amiază, în Sala Sporturilor „Traian” s-a disputat penultimul meci din cadrul etapei a șaptea a Ligii Florilor de handbal feminin. SCM Râmnicu Vâlcea a primit vizita Rapidului din București, într-un meci care a pus față în față echipe cu situații diametral opuse în clasamentul întrecerii de elită a handbalului feminin românesc. Formația râmniceană avea nevoie de toate punctele pentru a deveni lider autoritar în clasament, cu maxim de puncte după primele șapte partide. De partea cealaltă, handbalistelor din Capitală le-ar fi prins bine punctele puse în joc în tentativa de a ieși din zona retrogradării. Însă, așa cum anticipam, misiunea bucureștencelor de a obține punct sau puncte în meciul de la Vâlcea a fost una extrem de dificilă. Sportivele pregătite de antrenoarea Carmen Amariei au arătat în multe momente că s-au străduit să își depășească această condiție de out-sidere pe terenul campioanei en-titre, dar aceste eforturi nu au fost suficiente. Doar primul sfert al întâlnirii din polivalenta râmniceană a fost cât de cât echilibrat, până când handbalistele de la SCM și-au reglat «tirul». Elevele lui Florentin Pera au fost mai bun decât vizitatoarele și în defensivă și în ofensivă iar diferența de șase goluri (14-8 în favoarea echipei noastre) cu care au intrat la vestiare a fost una pe deplin meritată.
Cu victoria deja acontată din prima repriză, vâlcencele au domolit ritmul în actul secund, mulțumindu-se să conserve avantajul; situație firească în perspectiva meciului extrem de dificil pe care echipa noastră îl va susține sâmbătă seara, în cadrul etapei a treia din Grupele Ligii Campionilor, în fieful muntenegrencelor de la Buducnost Podgorica. Diferența de pe tabela de marcaj dintre cele două echipe a crescut mai lent în repriza a doua, antrenorul Florentin Pera încercând să menajeze unele dintre jucătoarele care au dus greul în cele două meciuri jucate deja în Liga Campionilor. Chiar și așa, trupa râmniceană a fost echipa care a dictat ritmul meciului în partea secundă, spre deliciul celor câteva sute de fani care au venit să urmărească această întâlnire, programată în cursul săptămânii, la o oră mai puțin obișnuită pentru partidele din Liga Florilor!

Meci foarte bun făcut de tânăra Diana Ciucă

Partida disputată în această după-amiază s-a încheiat cu victoria fetelor noastre, scor final 26-18. Chiar dacă toate componentele lotului echipei râmnicene merită felicitate pentru modul în care au evoluat contra Rapidului, nelăsând practic nici o șansă adversarelor pentru a face vreo surpriză la Vâlcea, trebuie subliniată evoluția tinerei portărițe Diana Ciucă. La numai 18 ani, ea a fost trimisă de antrenorul Florentin Pera între buturi pe tot parcursul partidei. Și nu a dezamăgit încrederea care i-a fost acordată! Diana s-a remarcat în multe momente ale întâlnirii, intervenind salvator atât la mingile expediate de jucătoarele oaspete de la distanță, dar și la aruncările de la șapte metri.
În urma acestui succes, SCM Râmnicu Vâlcea rămâne singura echipă neînvinsă din Liga Florilor, având victorii pe linie în toate cele șapte partide pe care le-a disputat până acum. De la «înălțimea» asigurată de cele 21 de puncte, Vâlcea și-a lăsat la trei «lungimi» principala urmăritoare din debutul campionatului, Corona Brașov. Echipa ardeleană câștigase toate partidele pe care le-a susținut în primele șase etape, însă «neprevăzutul» a intervenit în runda a șaptea. Corona a evoluat în deplasare, pe terenul incomodei Gloria Buzău, trupa buzoiană impunându-se la o diferență de patru goluri. În ceea ce privește echipa susținută de Primăria Capitalei, trebuie spus că CSM București se află acum la nu mai puțin de 12 puncte în urma SCM-ului din Râmnicu Vâlcea. Formația din Capitală are doar nouă puncte câștigate și ocupă o poziție modestă la mijlocul clasamentului. Aici trebuie însă făcută precizarea că gruparea din București și-a amânat două partide, cele nouă puncte fiind obținute din cinci jocuri disputate (trei victorii și două înfrângeri).

Liga Florilor: rezultate din etapa a VII-a

SCM Gloria Buzău – Corona Brașov 23-19
Măgura Cisnădie – CSU Cluj Napoca 33-22
HC Dunărea Brăila – SCM Craiova 24-19
AHCM Slobozia – Gloria Bistrița-Năsăud 24-26
Minaur Baia Mare – HC Zalău 24-16
SCM Râmnicu Vâlcea – Rapid București 26-18
* CSM Slatina – CSM București se va disputa pe 4 ianuarie 2020

Exit mobile version