Curierul de Vâlcea

USL a dat o lovitură fatală și sportului românesc: Echipa de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea, desființată

„Minciuni și multe promisiuni încălcate. Acestea sunt consecințe ale guvernării USL. Rețeta de „succes” se aplică și în privința celei mai titrate echipe de handbal feminin din România, Oltchim Râmnicu Vâlcea”, a opinat secretarul general al PDL Vâlcea, Samoil Vîlcu, referindu-se la desființarea echipei de handbal Oltchim.

„Palmaresul și istoria Oltchim Râmnicu Vâlcea se vor pierde acum prin desființarea echipei de handbal. Deși inițial au anunțat că nu se pune problema ca echipa să nu mai funcționeze, ce era mai rău s-a întâmplat. Nu va mai exista Oltchim Râmnicu Vâlcea din sezonul viitor și nu vom mai participa la meciurile din Liga Campionilor, iar valoroasele jucătoare care ne-au făcut să trăim nenumărate momente de fericire au fost «puse pe liber».

Este inadmisibilă atitudinea nepăsătoare a factorilor de decizie locali și județeni care nu au făcut nimic pentru a salva echipa fanion de handbal feminin a României. Dar ce pretenții putem avea de la USL când mii de oameni, angajați ai combinatului Oltchim, au rămas fără serviciu, deși în campania electorală au fost mințiți că societatea nu va fi închisă.

USL-iștii au arătat încă o dată că nu au soluții la problemele grave, au arătat că vor să distrugă tot în România: economie, sistemul sanitar, agricultura, învățământul și acum sportul. După ce au venit la meciurile echipei de handbal Oltchim să beneficieze de imagine ca iubitori ai sportului în fața suporterilor, atât reprezentanții administrației publice locale și județene nu au avut niciun fel de atitudine în fața acestui deznodământ nefericit, desființarea echipei de handbal. Zeci de ani de muncă, un palmares greu egalabil, se pierd acum, consecință a actualei guvernări. La ce alte rele să ne mai așteptăm de la actualii guvernanți naționali și locali? Și rămâne totuși întrebarea, cu echipa de handbal ce ați avut?”, a afirmat retoric secretarul general al PDL Vâlcea, Samoil Vîlcu.

Palmaresul echipei de handbal Oltchim cuprinde o finală de Liga Campionilor în 2010 și alte cinci semifinale jucate, cinci trofee europene, Cupa IHF (1984, 1988), Cupa Cupelor (2007), Supercupa Europei (1984, 2007) și 19 titluri în campionatul național.

Exit mobile version