Top 5 sfaturi utile de trading in piața crypto


Înainte de a vorbi despre sfaturi și strategii care să va ajute în a deveni un trader de succes, este important să vedem ce înseamnă, de fapt, tradingul.

Înainte de a vorbi despre sfaturi și strategii care să va ajute în a deveni un trader de succes, este important să vedem ce înseamnă, de fapt, tradingul. La modul cel mai simplu și real posibil, tradingul este o activitate de a specula piața prin tranzacționarea unor instrumente financiare, cu scopul principal de a rezulta profit.
Pentru a elimina din start orice conotație negativă, pe care o poate capătă cuvântul speculă, o să specificam că a specula o piață financiară înseamnă să cumperi un instrument financiar, în cazul de față o monedă digitală, la un preț foarte mic și să o vinzi când prețul ei crește. Diferența rezultată dintre cumpărare și vânzare îl reprezintă profitul vostru. Specula intervine în incertitudinea pe care o oferă piața crypto, în ceea ce privește momentul creșterii sau creșterea efectivă.
Pentru a face trading online cu crypto aveți nevoie de câteva elemente, foarte simple de găsit: un dispozitiv (laptop sau telefon), o conexiune la internet, o platformă online pentru trading. Două dintre cele menționate mai sus sunt deja în posesia dumneavoastră.
Acum că sigur aveți un dispozitiv și o conexiune la internet, iată câteva dintre cele mai utile sfaturi pentru a face trading în piața crypto:

1. Platforma

Este important să vă documentați foarte bine înainte de a face trading, unde anume faceți acest lucru. Oricât de incitant ar fi domeniul pentru dumneavoastră, dacă la mijloc sunt banii voștri, trebuie să va interesați foarte bine înainte unde anume îi investiți. Unul dintre cele mai mari exchange-uri de crypto de pe piață, Bitcoin România, și-a dezvoltat de curând partea de trading online. Ei au adus pe piață o platformă dedicată doar tradingului, pro.bitcoinromania.ro. Un mare avantaj pe care îl are platforma este comisionul de schimb, de 0.25%, care fiind foarte mic, vă ajută să speculați piață, fără a pierde foarte mult din investiția inițială sau din cea finală.

2. Investiția

Dacă tot am menționat de investiții, acesta este un sfat foarte bun și poate fi tratat că o lege sacră: nu investiți mai mult decât vă permiteți să pierdeți! Este important, mai ales dacă sunteți la început, după ce ați ales o platformă de încredere, să investiți într-o monedă consacrată, o sumă mică de bani. Desigur, profitul este direct proporțional cu investiția dumneavoastră, dar încercați o sumă mică și vedeți dacă sunteți pasionați de acest domeniu.

3. Studiază piața

Nu intra într-un domeniu dacă nu îți este cunoscut. Internetul, despre care vorbeam la început, este cel mai bun liman pe care îl putem avea în ziua de astăzi pentru a ne diversifica cunoștințele. Vezi care sunt monedele cu cel mai mare potențial de creștere. Analiștii, aceste persoane care studiază piață și care îți pot spune direcția în care se îndreaptă prețul, pot fi buni de urmat. Dar, atenție! Nu întotdeauna ce spune un analist este ceva ce sigur se va întâmpla. De aceea este important să te documentezi din cel puțin trei surse.

4. Diversificare

Acum că ești documentat și bine informat despre, cel puțin, top 30 monede cu potențial de creștere, investește dintr-o suma in cât mai multe. În loc să investești 1000 de euro într-o singură moneda și să aștepți doar la aceasta să îți aducă profit, mai bine din 1000 de euro îți cumperi mai multe monede. Din 10 monede, una singură îți poate acoperi întreaga investiție.

5. Nu te speria de scăderi

Un adevărat trader, se bucura când piața scade! Pentru un începător scăderea de preț sau, mai ales, scăderea de preț după momentul cumpărării sale, poate fi frustrant, însă este cel mai bun prilej de a reinvesti. Este important să identificați corect momentele de vânzare și să ieșiți din piață înainte de scăderi. Momentele de scădere sunt prilejul ideal să intrați cu suma retrasă înapoi în piață.
Acestea sunt doar câteva sfaturi, la care se adaugă o strategie personală. Domeniul crypto este un domeniu fascinant, care poate fi personalizat de la o persoană la altă. Chiar și traderii experimentați au avut un moment sau poate mai multe în care au și pierdut. Important este că, în măsura în care vă așteptați să aveți un câștig, să luați în calcul și o posibilă pierdere.