Toată conducerea administrativă la atac: Primarul şi viceprimarul după banii „Casa Verde”


Vineri dimineaţă, tandemul Peştereanu – Borăscu, adică numărul unu şi numărul doi din Primăria Costeşti, s-au îmbarcat pentru a depune la sediul central din Bucureşti al Administraţiei Naționale a Fondului de Mediu un dosar pentru o nouă centrală termică: „Am citit că unitățile administrativ-teritoriale, instituțiile publice sau unitățile de cult pot solicita finanțare pentru mai multe imobile/obiective în cadrul aceleiași cereri de finanțare, însă cuantumul acesteia nu poate depăși două milioane de lei pentru instituțiile publice, respectiv 500.000 lei pentru unitățile de cult. Se acordă finanțare de maximum 500.000 de lei pentru unitățile administrativ-teritoriale cu un număr de locuitori mai mic de 3.000 și de cel mult un milion de lei pentru unitățile administrativ-teritoriale cu un număr de locuitori cuprins între 3.000 și 20.000. Comunităţile cu un număr de locuitori cuprins între 20.000 și 50.000 pot primi până la două milioane lei finanțare, cele cu un număr de locuitori cuprins între 50.000 și 100.000, de până la trei milioane de lei și, nu în ultimul rând, unitățile administrativ-teritoriale cu un număr de locuitori mai mare de 100.000 ar putea accesa de la Fondul pentru Mediu maximum patru milioane de lei. Noi ne încadrăm, după numărul de locuitori, la o finanţare în jurul a 10 miliarde de lei vechi, pentru care vom fi obligaţi să acoperim un procent de până la o cincime ca şi cofinanţare, dar cred că merită pentru că e o şansă enormă pentru Costeşti”, au fost vorbele edilului Peştereanu.

O punte în regim de urgenţă

În următoarele două săptămâni, pe raza localităţii administrate de către social-democratul Toma Peştereanu îşi va face apariţia o nouă investiţie în infrastructură. Este vorba de o punte în punctul „Marcel”, sat Costeşti, în lungime de 12 metri şi cu o lăţime de 2,5 metri despre care administraţia spune că va fi gata până în decembrie.

Grupă de handbal pentru viitorii campioni ca Mihai Popescu

După cum vă informam şi în ediţiile anterioare, portarul echipei naţionale de handbal masculin, Mihai Popescu este un fiu al localităţii Costeşti. Din acest motiv, popularitatea sportului la care România este triplă campioană mondială a fost mai mereu la cote înalte în satul părinţilor sportivului. Conducerea administrativă a Costeştiului doreşte să înscrie handbalul pe lista activităţilor extraşcolare şi astfel să pornească o grupă dedicată micuţilor: „Un campion precum Mihai Popescu este prilejul ideal ca să putem porni un astfel de proiect benefic şi pentru comunitate şi pentru sport în general pentru că un copil de la ţară este mai predispus la sacrificii şi greutăţi decât unul de la oraş. Voi avea o discuţie atât cu domnul Marian, cât şi cu fiul său, Mihai Popescu pe această temă ca din anul şcolar viitor sau chiar mai devreme să putem pune la punct o astfel de grupă de copii. Eu spun că va fi un succes garantat pentru că aria de activităţi extraşcolare nu este foarte generoasă prin aceste părţi şi copiii noștri chiar iubesc sportul!”