Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

17 septembrie 2021

Tineri arestaţi preventiv pentru trafic de droguri de mare risc


mascati_politie• DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea a reţinut doi tineri pentru deţinere şi trafic de droguri de mare risc

În urma activităţilor de supra­ve­ghere şi documentare, poliţiştii din cadrul Ser­viciului de Combatere a Cri­minalităţii Orga­nizate au reuşit identificarea şi reţinerea lui Silviu C., de 24 ani, din Bucureşti şi a lui George G., de 24 ani, din Constanţa, care deţineau şi comercializau dro­guri de mare risc, în rândul studen­ţilor din Bucureşti. Clienţii erau atent selec­ţionaţi, fiind racolaţi din antura­jul apropiat sau recomandaţi de către persoane de încredere.

În urma percheziţiilor domiciliare, a fost depistată cantitatea de 125 g canabis şi 16 g haşiş, dar şi aparate ce urmau să fie utilizate pentru producerea de droguri, respectiv ven­tilatoare, lămpi, termostat de cameră pentru controlul temperaturii şi al umidităţii. Drogurile erau procu­rate de la alţi traficanţi şi vândute ul­terior cu un preţ mai mare ajun­gându-se la 60 lei/g de mari­huana şi 40-50 lei/bucată pastilă Ecstasy.

Poliţiştii din cadrul DIICOT – Bi­roul Teritorial Vâlcea au probat în­trea­ga activitate a celor doi tineri şi au propus arestarea preventivă a aces­tora. Judecătorii Tribunalului Vâl­cea – Secţia Penală au emis man­datul de  arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Silviu C. şi a lui Geor­ge G., iar această măsură a fost pre­lungită cu încă 30 de zile.

Cei doi tineri se află încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Pre­ventivă al Inspectoratului de Po­liţie Judeţean Vâlcea şi riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 5 şi 15 ani.

Poliţiştii vâlceni atrag atenţia asu­pra pericolelor la care se expun cei care consumă droguri: depen­den­ţa psihică, scăderea puterii de con­centrare, creşterea riscului de acci­dente şi modificarea percepţiilor şi simţurilor.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized