Strategia de dezvoltare a Perișaniului se întinde pe 7-8 ani


Aflat la cel de-al IV-lea mandat, primarul Ion Sandu (foto) vrea să finalizeze tot ce a început sau gândit în urmă cu 12 ani, deoarece, deși s-a tot muncit și ridicat, mai sunt unele obiective de pus la punct. Liberalul din Perișani crede că mai trebuie vreo două, trei mandate să faci tot.
„Strategia de dezvoltare a localității vizează șapte, opt ani, ca, după aceea, să se discute de o localitate modernă, gata să primească turiștii. Dar, suntem pe drumul cel bun. Speranța, așa cum s-a întâmplat până acum, mi-o pun doar în fondurile europene”, a precizat edilul Sandu.
Alesul local din Perișani a depus o documentație pentru asfaltarea ulițelor sătești, în valoare de un milion euro, urmând să mai depună un proiect de reabilitare/modernizare a drumurilor forestiere.

Se caută finanțare pentru asfaltarea DN 7D
Nu puteam trece cu vederea, în articol, DN 7D, un drum atât de disputat, dar și atât de necesar.
„Mă axez atât de mult pe acest drum, deoarece localnicii, dar și turiștii pot să intre în localitate, dar și să iasă, reprezentând calea cea mai scurtă și sigură Râmnicu Vâlcea – Perișani. Știm bine că sunt blocaje pe Valea Oltului, uneori blocaje infernale, iar oamenii au nevoie de această rută. Cei de la CNADNR trebuiau să aibă de mult acest lucru în vedere. DN 7D trebuie modernizat. uităm că suntem în secolul XXI, că acest drum lăsat așa duce la un blocaj și pentru localitățile din Țara Loviștei”, a mai declarat primarul Ion Sandu.
Legat de situația drumului național, care este de fapt un drum de pământ, urmează să fie finalizată documentația și să se găsească o sursă de finanțare. Cert este că după ploile din ultima vreme, drumul arată infernal.

CJ și 12 ani de lucrări de mântuială la drumuri
Primarul Sandu n-a ajuns încă să-l felicite pe Costi Rădulescu pentru câștigarea fotoliului de președinte al CJ Vâlcea. Speră, totuși, ca acesta să înțeleagă că și drumurile județene din Vâlcea, indiferent unde sunt, trebuie puse pe o strategie de dezvoltare viitoare, pentru a nu se interveni anual cu lucrări de mântuială.
„Să nu fiu interpretat greșit, dar CJ, în ultimii 12 ani, așa a procedat. Și aici ar trebui să apară responsabilitățile, iar prin Uniunea Europeană pot fi aduși bani. Sunt etape de finanțare, poți depune proiecte și cum termini un drum, depui alt proiect, pe altă etapă. Sunt posibilități. Dacă s-ar dori, s-ar putea”, a concluzionat alesul local din Perișani.