Sesiunea pentru finanțarea modernizării și dezvoltării capacităților de procesare a produselor agricole a fost prelungită


Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale anunţă faptul că primirea cererilor de finanțare pentru componenta „Crearea de noi unități de procesare a produselor agricole” s-a încheiat, conform anunțului inițial, în data de 31 ianuarie 2019, ora 16.00, deși dintr-o regretabilă eroare a sistemului informatic, pe pagina web AFIR au apărut ca fiind prelungite ambele componente, atât crearea, cât și modernizarea unităților de procesare.
„Pe această cale, vă anunţăm însă prelungirea sesiunii de depunere a proiectelor pentru componenta „Dezvoltarea și modernizarea unor capacități de procesare și de comercializare a produselor agricole” (modernizare) din cadrul Submăsurii 4.2 – Investiții pentru procesarea/ marketingul produselor agricole, aria de aplicabilitate – național, inclusiv teritoriul ITI – Delta Dunării din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR). Prelungirea termenului de depunere a fost făcută în urma deciziei Autorității de Management pentru PNDR, proiectele care vizează această componentă putând fi depuse până în data de 28 februarie 2019, ora 16.00. Această hotărâre a fost luată în urma solicitărilor mai multor potențiali beneficiari, fiind vorba de proiecte cu o complexitate deosebită care necesită un timp suplimentar pentru întocmirea documentației” se arată într-un comunicat oficial de presă.

AFIR prezintă noua versiune a Catalogului Produselor Alimentare Certificate

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale prezintă versiunea actualizată a CPAC – Catalogul Produselor Alimentare Certificate, aplicație mobilă care permite identificarea și localizarea în timp real a produselor alimentare românești certificate. „Astfel, utilizatorii vor putea verifica autenticitatea produselor și vor putea consulta detaliile referitoare la producător și la rețetele utilizate, cu ajutorul funcției de scanare a codurilor QR aplicate pe etichetele produselor omologate. Aplicația CPAC a fost lansată în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la începutul lunii noiembrie 2018 și este rezultatul unei acțiuni de voluntariat a departamentului IT din cadrul AFIR. Prin intermediul aplicației, Agenția promovează și sprijină consumul produselor omologate la nivel național (produse tradiționale, montane, cu rețetă consacrată) și la nivel european (produse cu denumire de origine protejată – DOP sau cu indicație geografică protejată – IGP)”, anunță AFIR printr-un comunicat oficial de presă.