Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

5 iulie 2020

Servicii fiscale la dispoziția contribuabililor


Ministerul Finanțelor Publice urmărește dezvoltarea unui parteneriat corect între Agenția Națională de Administrare Fiscală și contribuabili, prin acordarea unor servicii complete, moderne și accesibile. În acest context, au fost implementate o serie de servicii electronice menite a facilita îndeplinirea obligațiilor declarative și de plată ale contribuabililor.
Serviciul Spațiul Privat Virtual este ușor de accesat, gratuit și disponibil 24 de ore din 24, atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice sau entităților fără personalitate juridică. Acest serviciu online permite obținerea informațiilor fiscale privind situația fiscală, depunerea electronică a declarațiilor fiscale și primirea electronică a documentelor și a actelor administrativ fiscale. Documentele comunicate prin Spațiul Privat Virtual au aceeași putere juridică, asemenea celor comunicate prin poștă sau la ghișeu. lnstrucțiunile privind înrolarea în SPV sunt disponibile pe site-ul www.anaf.ro, la următorul link https://www.anaf.ro/anaf/i nternet/ANAF/servicii online/inregistrare persoane fizice.
Totodată, Agenția Națională de Administrare Fiscală pune la dispoziția contribuabililor calculatoare în system self service, în vederea accesării serviciilor oferite de agenția fiscală, în sediile instituției. La cerere, contribuabilii vor fi îndrumați direct de către inspectorii fiscali în vederea îndeplinirii obligațiilor fiscale.
Lista sediilor ANAF în care sunt puse la dispoziția contribuabililor calculatoare destinate auto-servirii se regăsește pe site-ul instituției, www.anaf.ro, la secțiunea Servicii oferite de ANAF.
lnformații cu privire la aplicarea legislației fiscale se pot obține telefonic la nr. de telefon (+4)031.403.91.60 – Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor – Call­center.
• Serviciul Comunicare, Relații Publice și Mass-Media al Ministerului Finanțelor Publice

Poți comenta aici

Alte articole de la Comunicate