Se lansează o nouă sesiune de finanțare pentru proiectele editoriale


• sesiunea a treia din acest an poate aduce editorilor până la 50.000 de lei

Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Administrației Naționale a Fondului Cultural Național anunță că va demara sesiunea de finanțare III/2016, o sesiune destinată proiectelor editoriale. Aceasta este organizată în baza legii 186/2003, privind susţinerea şi promovarea culturii scrise, și are un buget de 2.815.000 lei. Banii sunt acordați, prin subvenție, de către Ministerul Culturii.

Cine se poate înscrie pentru a primi finanțare?

„În urma consultărilor avute cu operatorii culturali și în acord cu prioritățile afirmate de Ministrul Culturii, Consiliul AFCN a decis lansarea unei noi secțiuni destinată Edițiilor. Aceasta este menită să stimuleze publicarea proiectelor ce propun puncte de vedere originale, și continuarea secțiunii Ediție de Poezie, lansată anul trecut. Având în vedere resursele bugetare existente, Consiliul a decis că la această sesiune nu vor fi admise în concurs revistele și publicațiile care au obținut finanțare de la Ministerul Culturii în anul 2016, în baza Legii 136/2015. Pentru această sesiune Consiliul AFCN a definit patru priorități strategice: susținerea debutului, promovarea creației contemporane, relevanța teoretică și metodologică, realizarea de cărți pentru copii și adolescenți. Un editor poate înscrie în concurs un singur proiect editorial pe secțiune, care poate conține maximum 10 titluri. Suma maximă ce poate fi solicitată este de 50.000 lei. Nu sunt admise pentru finanțare titluri editate sau reeditate în ultimii 15 ani.
Perioada de înscriere a proiectelor editoriale demarează pe 26 aprilie termenul limită fiind 25 mai 2016, ora 17.00. Totodată, lansăm și invitația de candidatură către evaluatori. Cei interesați pot completa, până pe 23 mai 2016, un profil personal, care va putea fi actualizat oricând, pe platforma online accesibilă la http://www.apps.afcn.ro/. O dată completat acest profil, evaluatorul va avea de bifat opțiunea de candidatură la sesiunea în curs și să selecteze ariile/secțiunile de expertiză de câte ori va dori să candideze”, explică reprezentanții AFCN prin intermediul comunicatului de presă la care facem referire.