Sancţiuni dure la PDL!


• analiza rezultatelor la alegerile europarlamentare a dus la dizolvarea organizaţiei municipale şi la alte „corecţii” în judeţ

 

După şedinţa Biroului Permanent Judeţean din data de 5 iunie, con­ducerea PDL Vâlcea a ieşit a doua zi în public, la o conferinţă de presă, pentru a face anunţuri foarte importante. Lângă preşedintele Romulus Bulacu s-au aflat prim – vicepreşedintele Samoil Vîlcu şi vicepreşedintele Petre Ungu­rea­nu, care au prezentat sancţiunile dispuse cu majoritate absolută în şedinţa BPJ. S-a vorbit, în prima parte a conferinţei, despre situaţia PDL Vâlcea faţă de alte organizaţii din ţară. după alegerile europarlamentare, este foarte bună. „Pentru prima dată suntem pe poziţia 11 în clasamentul naţional, chiar dacă suntem pe locul 15 ţinând cont de procent şi de numărul de voturi care contribuie în coşul total al partidului. Important este că cea mai mare creştere faţă de ultimul scrutin este a Organizaţiei Judeţene PDL”, a precizat Romulus Bulacu. Cu toate acestea, liderul democrat – liberal nu s-a declarat foarte mulţumit de rezultatul judeţean, spunând: „Noi nu suntem mulţumiţi de rezultatul alegerilor din judeţul Vâlcea, chiar dacă s-a muncit foarte mult în judeţ. Cel puţin 25 de oameni au muncit în tot judeţul şi au găsit soluţii pentru a colecta vot cu vot, în condiţii destul de dificile, în condiţiile în care o parte din electoratul nostru a fugit, fără să aibă o organizare foarte bună, spre PMP. Şi spun că nu suntem mulţumiţi pentru că noi credeam că anumite organizaţii vor să încerce cel puţin să-şi menţină pozi­ţia electorală pe care au avut-o în ale­gerile anterioare. Fiecare preşedinte de colegiu şi-a făcut un raport pe care l-a prezentat cu bune şi cu rele”.

 

Rezultate bune în colegiile Horezu şi Bălceşti

 

Cu un scor judeţean de 12,79% la europarlamentare, faţă de 12,23% la nivel naţional, PDL Vâlcea s-a clasat peste „media” înregistrată în multe orga­nizaţii. În Vâlcea, cele mai bune rezul­tate au fost în colegiile Horezu, Brezoi şi Bălceşti: „La Colegiul Bălceşti vreau să fac o remarcă pentru preşedintele cole­giului, Mihai Murăruş, care şi-a format o echipă extraordinară şi au muncit foarte mult, ţinând cont că acolo a fost o implicare puternică şi din partea sena­torului liberal Dan Niţu, care a vrut să demonstreze ceva. Deci au avut un adversar foarte puternic şi, totuşi, rezultatele au fost foarte bune, o creştere faţă de scrutinul anterior”, a ţinut să precizeze Romulus Bulacu. Trecând la măsurile luate de Biroul Per­m­anent Judeţean, preşedintele Bulacu a precizat: „În Colegiul 3 Bălceşti au fost dizolvate birourile permanente locale de la Sineşti, Lăcusteni, Valea Mare, Stă­neşti şi au fost excluşi consilierilor locali din aceste localităţi. Am propus Consi­liului Local de Coordonare Alunu exclu­derea consilierului local Cristian Ghiţu­lescu, pentru lipsă de interes, neimpli­care şi rezultate foarte slabe. Aceste decizii au fost luate în general pentru lipsă de interes, neimplicare şi rezultate foarte slabe. Am ţinut cont şi de dina­mica negativă, adică de scăderi foarte mari faţă de celelalte alegeri, adică unde există un potenţial electoral al PDL şi, totuşi, neimplicarea a făcut să se înre­gistreze un scor slab. La Colegiul 5 Brezoi am dizolvat BPL de la Bujoreni, unde, într-adevăr, cu un potenţial foarte mare, rezultatul a fost foarte slab. În Colegiul 4 Drăgăşani, dizolvarea Birou­lui Permanent de la Pesceana şi excluderea consilierului local Silviu Dincă au fost măsurile. De asemenea, am propus Consiliului de Coordonare Creţeni excluderea consilierului local Aurel Diaconu. S-a decis şi dizolvarea Biroului Permanent Local Drăgăşani, unde rezultatul a fost foarte slab. Dacă în alegerile parlamentare am avut un scor de 18%, acum a fost 10%, o scădere dramatică. Toate deciziile au fost luate cu majoritate absolută şi au fost statutare”.

 

Dizolvarea municipiului

 

Măsura cu cel mai important impact a fost dizolvarea organizaţiei municipale Rm. Vâlcea. „Faţă de peste 20 la sută la alegerile anterioare, s-a obţinut un scor aproape la jumătate. Este inexplicabil, chiar dacă noi ne explicăm în mare mă­sură.. Faţă de faptul că în toate aceste organizaţii care trebuie să se reor­ganizeze, cu sprijinul şi cu impli­carea directă a Biroului Permanent Jude­ţean, la dizolvarea Organizaţiei Muni­ci­pale s-a şi hotărât ca BPJ să preia în primă fază decizia de a constitui programul alegerilor interne şi de a coordona activitatea până la alegerile interne. Dar vreau să spun că echipa nu poate fi făcută tot din oamenii de la municipiu, însă am vrut o resetare a acestei organizaţii, care se pare se coordona după alte principii, alte reguli şi nu după regulile statutare ale PDL. Şi vrem să demonstrăm că se poate realiza scoruri frumoase, revenind la scorurile bune pe care municipiul Râmnicu Vâlcea le-a avut, dar considerăm că managementul n-a fost satisfăcător pentru PDL. Sigur, a fost şi o lipsă de asumare pentru că au fost rezultate proaste şi nu cred că este corect ca tu, preşedinte de organizaţie să spui, lumea mă consideră indepen­dent. E foarte grav, pentru că tu eşti preşedintele PDL, chiar dacă eşti un potenţial candidat la Primăria munici­piului Râmnicu Vâlcea. Depinde de ei dacă vor să se implice în continuare să creăm împreună o organizaţie puternică şi care să cuprindă valori, pentru că municipiul are foarte multe valori care vor să se implice în politica şi adminis­traţia Râmnicului”, a afirmat Romulus Bulacu. Liderul PDL a dezvăluit că au fost invitaţi la şedinţa BPJ toţi cei de la „municipiu”, însă niciun membru n-a venit să prezinte un raport al analizei rezultatelor alegerilor. „Noi am conside­rat că este un gest de sfidare pentru cei care au muncit şi s-au implicat foarte mult în această campanie. Toate aceste lucruri au dus la decizia colegilor mei şi a mea de a lua această hotărâre de dizolvare. Este o decizie, nu o decapi­tare! Vrem doar să resetăm organizaţia, Romeo Rădulescu (foto) poate să se apuce de treabă de mâine, împreună cu noi şi să reia din nou conducerea organizaţiei. Depinde de el”, a conchis Bulacu.

 

„Decizia este nestatutară şi împotriva regulamentului partidului”

• afirmă liderului organizaţiei municipale, Romeo Rădulescu

În ediţia din 4 iunie 2014, cu titlul „Şapte pedelişti au fost executaţi!”, scriam despre sancţiunile aplicate în cadrul organizaţiei municipale a PDL: „Rezultatul de aproape 11% înregistrat de PDL în Rm. Vâlcea a determinat conducerea organiza­ţiei să aplice câteva măsuri cu caracter «disciplinar». Astfel, s-a decis excluderea a şapte membri din Biroul Politic Municipal şi au fost aplicate 22 de avertismente scrise. Printre cei excluşi din BPM se numără şi consilierul local Mihai Persu, care nu s-a arătat foarte afectat de această măsură: «A fost o rezoluţie internă la ultima şedinţă, în care responsa­bilii cu secţii de votare cu un număr de voturi nesatis­făcător au fost sancţionaţi. A fost o atmosferă mai mult administrativă şi nu cred că are o însemnătate aparte»”. Iată că nici conducerea organizaţiei municipale a PDL nu a scăpat, astfel că cei de la „judeţ” au aplicat măsuri mult mai dure decât avertismente. Despre dizolvarea „municipiului”, liderul Romeo Rădulescu spune că decizia este nestatutară şi împotriva regulamentului partidului. „Această hotărâre contravine unei decizii care s-a luat în Colegiul Director Naţional de luni, 2 iunie 2014, la care domnul Bebe Ungureanu a fost prezent. Eu consider că oamenii care n-au pus o cărămidă pentru construcţia partidului nu trebuie să comenteze. Mai mult, toţi au beneficiat! Cei trei care au fost astăzi (vineri, 6 iunie 2014) la conferinţă au fost numai beneficiari de pe urma partidului, ei n-au adus nici un vot partidului, ei necandidând. În 2008, în 2012, când ne-a fost greu, nici unul dintre ei n-a candidat. Dacă a ieşit partidul, au vrut să fie şi ei moţ în frunte, acolo”, a declarat Rădulescu. Întrebat cum va reacţiona, deputatul Romeo Rădulescu nu s-a arătat temător: „Nici nu am ce să contest, pentru că sută la sută nici nu o vor redacta, din punctul meu de vedere, pentru că este împotriva statutului. Nu poţi să iei o asemenea decizie în condiţiile în care Colegiul Director al partidului a spus clar că până pe 1 august, până se face fuziunea cu PNL, nu se ia nici o măsură. La ei, la judeţ, problema lor este legată strict de mine pentru că, probabil, se simt frustraţi, disperaţi, nu pot să-mi dau seama de ce. Joia trecută a fost, într-adevăr, şedinţa Biroului Permanent Judeţean, dar eu am fost cu fata mea la un control la ochi, la Bucureşti, că altfel veneam la BPJ. În privinţa celorlalţi, să-i ia la rând şi să-i întrebe dacă eu le-am spus să nu vină la şedinţă. Fiecare are problemele lui şi toţi trebuie să înţeleagă că nu partidul le dă de mâncare. Ei sunt obişnuiţi ca partidul să le dea de mâncare, că aşa le-a dat de când sunt în partid. Însă, unii mai muncesc şi se auto – susţin şi de aia nu au probleme cu legea şi cu altele”.