Sâmbătă, NOAPTEA EUROPEANĂ A MUZEELOR 2022 și în Râmnic


Trei locații culturale sunt deschise iubitorilor de istorie și artă
Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 18-a ediție. Muzee și instituții culturale din zeci de țări europene și nu numai își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte.
Și în acest an, peste 200 de muzee din țară, case memoriale și alte centre culturale vor putea fi vizitate în cadrul celei de a 18-a ediții a Nopții Muzeelor 2022. Evenimentul de anul acesta va fi organizat sâmbătă, 14 mai. În Capitală vor fi deschise cu această ocazie peste 61 de muzee și entități culturale partenere, printre care: Palatul Șuțu, Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul Național de Artă al României, și Muzeul Național al Țăranului Român. La nivel național, la ediția de anul acesta a Nopții Muzeelor vor putea fi vizitate 207 centre culturale din 39 de județe ale țării.
Prin urmare, publicul este așteptat să viziteze gratuit Muzeul de Istorie a județului Vâlcea, Muzeul de Artă „Casa Simian” și Casa Memorială „Anton Pann” sâmbătă, 14 mai 2022, între orele 18.00-24.00.