Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

18 iulie 2019

Să fie aceasta soluția!? Căminul din Bălcești, supus unei simulări de reorganizare


Advertisements

Prefectul județului Vâlcea, Florian Marin, a avut o întâlnire cu toți factorii de decizie și implicați în situația Căminului de bătrâni din Bălcești. Deși problema este subsidiară Instituției Prefectului, întâlnirea a fost una în care au fost implicați toți factorii de răspundere.

„Dacă la prima dezbatere, toate părțile mergeau pe direcții diferite, recent s-a mai făcut un pas în față. Atunci se vorbea de hotărâri ale Consiliului Local, primarul nu era de acord, apoi s-a pus problema închiderii centrului. Nici asta n-a trecut. Ca atare, am mers pe soluția simulării unei reorganizări, soluția dată de Curtea de Conturi. Se va avea în vedere funcționarea anumitor posturi, numărul limitat de beneficiari”, a precizat prefectul Florian Marin.

 

Beneficiarii, abandonați de familii

 

În opinia reprezentantului Guvernului în teritoriu, o altă problemă o constituie indiferența aparținătorilor beneficiarilor de la Bălcești, oameni practic abandonați în cămin. „Unii i-au abandonat. Se va discuta cu toți aparținătorii care trebuie să înțeleagă și să vină în întâmpinarea beneficiarului, să-și aducă un aport. Problema nu se rezolvă doar de la Centru”, a declarat prefectul de Vâlcea.

O altă propunere este ceea de a lua legătura cu administrațiile publice locale de unde provin beneficiarii. Și acestea trebuie să-și sprijine cetățenii.

Etichete: , ,

Alte articole de la Headlines