Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 august 2019

Prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, s-a deschis „robinetul” cu bani pentru autoritățile locale


Advertisements

În primele șase zile de funcționare a Fondului de Dezvoltare și Investiții au fost depuse 310 proiecte, în valoare totală de peste 2,5 miliarde de lei. În majoritate, solicitările de finanțare vizează domenii precum infrastructura de transport, introducerea rețelelor de apă, canalizare și gaze, precum și extinderea acestora. Majoritatea proiectelor au întreaga documentație necesară pregătită, inclusiv autorizația de construire sau devizele de lucrări.
Aceste solicitări vor fi analizate în ordinea înregistrării la registratura Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză și urmează să fie soluționate în limita plafoanelor aprobate pentru anul 2019, în valoare de cinci miliarde lei noi. Dacă va fi nevoie, fondurile alocate vor fi suplimentate în concordanță cu necesitățile manifestate de autoritățile locale. Pentru lucrările executate, se vor efectua plăți până la valoarea de 500 milioane de euro.
„În următorii ani, doar prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, vor fi investiți 10 miliarde de euro în comunitățile din România. Așa cum am promis, schimbăm România în bine”, a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, pe marginea acestui subiect.
℗ Articol de promovare ℗

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate