Primarii „norocoși” își reîntregesc bugetul și achită datoriile


Primarii vâlceni, cei aflați pe lista Guvernului în ședința de la finele lunii iulie, abia așteaptă să intre în posesia banilor alocați în vederea reîntregirii bugetului local. Cei mai mulți aleși locali „norocoși” provin de la PSD. Ideea este că, în așteptarea documentelor oficiale, se fac planuri: unde vor merge banii, cât ajung etc. Am aflat părerile câtorva edili:

Mihai Ionescu, primar Cernișoara: „Aștept hârtiile să văd concret ce și cum. Oricum, banii se vor duce pe datorii și, mai precis, pentru a achita lucrările deja făcute la drumuri. 2 miliarde lei vechi nu reprezintă nici pe sfert cât ar fi necesar”.

Sergiu Bogdan, edil Malaia: „Banii, cei 2,5 miliarde lei vechi, se vor duce pe datoriile înregistrate pe calamități. Anul trecut, după inundațiile din iulie, am intervenit cu bani din bugetul local pentru refacerea infrastructurii. Unele investiții au fost duse la capăt, altele se află-n plin proces de desfășurare. Ce pot spune!? Mulți, puțini, reprezintă, totuși, o gură de oxigen. Aștept să văd dacă mai primesc ceva, tot pe calamități, dar de la Uniunea Europeană. Am depus documente și aștept răspunsul. Ideea este că, pentru refacerea obiectivelor distruse de calamitățile din 2014, s-au luat de la bugetul local 5 miliarde lei vechi”.

Sorin Ghiță, ales local Vlădești: „Banii sunt pentru reîntregirea bugetului.  Rămâne ca-n următoarea ședință a Consiliului Local să stabilim ce facem cu banii. Așa, ca idee, banii vor merge pentru extinderea aleii pietonale, pe o suprafață de 500 m, în zona Păușești-Măglași, ultimul kilometru, pentru împrejmuirea gardului la școală și pentru drumurile de interes local. Vreau să fac un gard modern la școală”.

Alexandru Dediu, primar Păușești-Măglași: „În cazul în care voi primi bani, și am înțeles că este vorba de vreo 3 miliarde lei vechi, voi achita lucrările la școală, adică vreo 600-700 milioane lei vechi. Rămâne să dau bani și pentru platforma industrială, apă și canal, investiție pentru care am tot intervenit la oficialitățile județului. În acest ultim caz, ar fi nevoie de vreo 2 miliarde lei vechi”.