Prefectul Florian Marin și bilanțul „moștenirilor”


Într-o recentă conferință de presă, prefectul județului, Florian Marin, a realizat un bilanț al „moștenirilor” cu care s-a ales, dar și al altor probleme ce i-au marcat mandatul, până-n prezent. Bineînțeles că una din „moșteniri” face referire la salubritatea județului, inclusiv groapa de gunoi de la Măldărești, mai ales că, pe data de 17 iulie, aceasta trebuie închisă, fiind neconformă cu legislația în vigoare.
„Constat că soluții ar fi fost. Mai precis, trebuiau amplasate până acum gropi temporare de gunoi. Nu s-a făcut nimic, deși reprezenta o soluție. Acum dacă s-ar apuca de amenajat acele gropi, ar dura mult: trebuie identificate locații, trebuie date avize… Problema este una extrem de complexă”, a declarat prefectul de Vâlcea.

„Nu sunt foarte optimist privind Centrul de permanență din Ostroveni”

Degrevarea Urgențelor de la Spitalul Județean s-ar face prin înființarea și darea în funcțiune a Centrului de permanență din Ostroveni. Corect, numai că până a funcționa, autoritățile se lovesc de un zid: lipsa dorinței medicilor de a activa la acel centru.
„Este nevoie de crearea a cel puțin unui centru de permanență și, după cum știți, s-au făcut pași pentru înființarea unuia în cartierul Ostroveni. Ne-am lovit și aici de un zid: medicii de familie nu vor să se bage într-un astfel de proiect. Nu sunt foarte optimist privind funcționarea centrului. Am văzut o abordare care mi-a displăcut”, a mai declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu, Florian Marin.

Strămutații de la Ocne la Căzănești, tot fără contracte

O altă grea „moștenire” se referă la problema strămutaților de la Ocnele Mari, oameni care nici acum nu au acte pe case și întâmpină probleme cu utilitățile.
„La Ocnele Mari, parcă ne învârtim într-un cerc; ne învârtim în jurul unei probleme nerezolvată de ani buni. Persoanele care s-au mutat în Căzănești nu au contracte pe servicii, acte de proprietate… Există o societate în subordinea Ministerului Economiei care face balet… un balet al exprimărilor. Ba nu se pot emite ordine, ba o instituție nu trece la măsuri că nu e în subordinea ei. Sper să nu fiu nevoit să apelez la organele de cercetare penală. Dacă e nevoie, însă, o fac. Jocul ăsta al discuțiilor îmi scapă”, a precizat prefectul Florian Marin.

Și, hop și Alunu unde halda riscă să ajungă-n râul Olteț

Mai nou, autoritățile județene se confruntă și cu alunecarea haldei de steril din Alunu. Iar veștile nu sunt deloc îmbucurătoare.
„Halda riscă să-și continue înaintarea către râul Olteț. Zilele trecute, pe carosabilul DJ 605 C se afla o masă mare de steril. Au fost evacuate 27 de persoane din opt gospodării. Se are-n vedere evacuarea altor două gospodării. Sperăm să nu fie cazul. Știți bine că pintenii n-au făcut față și s-a trecut la varianta ocolitoare. Au fost băgate tuburi în râul Olteț. Dacă halda ajunge la râu, prin acele tuburi, sterilul nu va ajunge în albie”, a menționat prefectul.
S-au făcut anchete sociale și s-a solicitat un ajutor de subzistență pentru evacuați, respectiv câte 7.000 lei. Urmează să fie solicitați bani și pentru casele pierdute.

Iulie: toți parlamentarii vor lua act de problemele majore ale județului

Luna viitoare, prefectul și-a propus o întâlnire cu toți parlamentarii vâlceni pentru a le aduce la cunoștință problemele majore din Vâlcea. Reamintim cititorilor că, în urma unei anchete pe sănătate, realizată de cotidianul nostru, nu toți parlamentarii au fost dornici să ducă mai departe problema semnalată. Au răspuns, însă, prompt: senatorii Romulus Bulacu și Bogdan Matei, și deputații: Cristian Buican, Eugen Neață, Ovidiu Popa, Vasile Cocoș și Dumitru Lovin.