Sursă foto: https://www.flickr.com/

Posibil Coronavirus la Vâlcea!


Mai mulți cetățeni chinezi se află în carantină la domiciliu în Râmnicu Vâlcea!
Din informațiile noastre reiese că Direcția de Sănătate Publică Vâlcea face zilnic verificări și dezinfectări în zona de domiciliu a suspecților infectați cu periculosul virus.
Oficialii DSP Vâlcea  au confirmat doar parțial această știre, susținând că este vorba de persoane care au fost monitorizate în carantină. Conform verificărilor noastre, cetățenii chinezi care dețin o proprietate în Râmnicu Vâlcea de mai mulți ani (dar nu au locuit aici) încă se află în municipiul nostru și nu părăsesc imobilul, ei aflându-se în continuare sub monitorizare.

Ce au declarat reprezentanții instituțiilor din județ cu atribuțiuni în acest domeniu?

Tiberiu Costea, prefectul județului: „În această dimineață (n. red. dimineața de marți, 11 februarie), când mi-a parvenit informația despre această situație, am luat legătura cu Direcția de Sănătate Publică a județului Vâlcea. De acolo, mi s-a transmis că s-au efectuat verificări de rutină. Am întrebat dacă vreun cetățean chinez este bolnav, iar răspunsul a fost negativ. Nu există nicio informare de la DSP în acest sens. (…) Am vorbit și cu directorul Spitalului Județean de Urgență. Am întrebat dacă, în ultima perioadă, s-a internat vreun cetățean chinez sau dacă are informații că ar exista vreunul bolnav. Am primit același răspuns ca la DSP: nu se cunoaște cum că vreun cetățean chinez ar fi bolnav”.
Dr. Amelia Pițiga, purtător de cuvânt DSP Vâlcea: „În Vâlcea, nu există niciun caz de Coronavirus. O persoană din China se află sub monitorizarea noastră, iar, mai nou, alți trei chinezi întorși, recent, din China, se află sub supraveghere. Deci, patru chinezi se află în atenția noastră, dar sunt asimptomatici. Cu toate acestea, timp de 14 zile, conform metodologiei, trebuie supravegheați”.
Reprezentanții operatorului local de apă și canal au precizat că, în ceea ce privește furnizarea apei potabile, aceasta se face într-un circuit închis și sigur (conducte, robineți și consumatori), cu monitorizarea permanentă a calității apei. Deversarea apelor în rețeaua de canalizare este supusă unui proces tehnologic, fiind tratată și verificată microbiologic astfel încât, la deversare, să îndeplinească toate standardele impuse.