Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

21 septembrie 2019

Pompierii, în acțiune de sărbători


Advertisements

Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit în data de 26. decemnrie, la ora 03.54, în localitatea Drăgășani, pe strada Regele Ferdinand, pentru asigurarea măsurilor PSI, în urma producerii unui accident rutier. În timp ce se afla în trafic, șoferul unui autoturism a pătruns pe contrasens, după care a părăsit partea carosabilă izbindu-se de o conductă de alimentare cu gaz metan. În urma avarierii conductei, au rezultat scăpări de gaze, motiv pentru care pompierii sosiți la fața locului au izolat zona pentru limitarea accesului persoanelor neautorizate și au deconectat cablurile de alimentare cu energie electrică de la bornele acumulatorului autoturismului. Pericolul producerii unui incendiu a fost astfel diminuat, până la remedierea avariei.
În data de 25 decembrie, pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” au intervenit în localitatea Berislăvești, sat Scăuieni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. Până la stingerea incendiului, au ars elementele combustibile din componența unui autoturism. De asemenea, a rezultat rănirea unui bărbat în vârstă de 31 ani, care a folosit focul deschis în interiorul autoturismului fără respectarea regulilor de prevenire a incendiilor. Acesta a suferit arsuri pe majoritatea suprafeței corpului, fiind transportat la cea mai apropiată unitate medicală pentru îngrijiri suplimentare.
Înainte de Crăciun, în data de 23 decembrie, pompierii militari au acționat în comuna Oteșani, sat Oteșani, pentru stingerea unui incendiu la mai multe anexe gospodărești. Până la stingerea incendiului, au ars : structura din lemn a unei afumători, un adăpost de animale și o polată din lemn acoperită cu policarbonat, în suprafață totală de aproximativ 20 mp. După aproximativ o oră de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage și la alte bunuri situate în apropiere. Cercetările preliminare arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma folosirii focului deschis în spații deschise.
Tot în data de 23 decembrie, pompierii de la ISU „General Magheru” au intervenit, în cooperare cu SVSU Călimănești, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. Flăcările s-au declanșat în interiorul uneia dintre camere, unde au ars: mobilierul existent (un pat, un dulap, o masă, o canapea, un televizor, haine, trei uși și 4 ferestre). De asemenea, s-au degradat mai multe obiecte de mobilier din altă cameră învecinată. În momentul sosirii echipajelor de intervenție la locul intervenției, în interiorul locuinței, într-una dintre camerele în care nu ajunsese incendiul, a fost găsită fără semne vitale o femeie în vârstă de 89 de ani. Din nefericire, echipajele sosite la fața locului nu au mai putut face nimic pentru salvarea vieții acesteia, medicul de la SAJ declarând decesul. Prin efortul susținut al pompierilor militari și voluntari, s-a reușit salvarea restului imobilului în care locuiau alte persoane. Cercetările preliminarii arată că flăcările s-ar fi declanșat după ce jarul din sobă ar fi căzut pe podeaua din lemn, incendiul manifestându-se mocnit mult timp cu degajare de fum. După aproximativ o oră și jumătate de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins.
În ziua de 22 decembrie, la ora 17.28, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs în comuna Oteșani, sat Diconești pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Până la stingerea incendiului, au ars: elemente de mobilier și parțial instalația electrică. În timpul incendiului Numitul F.C., în vârstă de 56 ani, a suferit arsuri la mâna dreaptă, nivelul feței și o plagă la mâna stângă, acesta încercând să stingă flăcările fără a folosi mijloace de protecție. Acestuia i s-au acordat îngrijiri medicale preliminare de către paramedicii SMURD, după care a fost transportat la cea mai apropiată unitate medicală pentru îngrijiri suplimentare. Cercetările preliminare arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma folosirii flăcării pentru verificarea etanșeității racordului de la butelie.

Alte articole de la ISU