Peștereanu duce Costeștiul în „Țara lui Andrei”


• edilul pesedist este decis să nu ierte nici un euro care e pe piață pentru beneficiul localității sale

„Idei din Ţara lui Andrei” este proiect adresat promovării acţiunilor de ecologizare şi împădurire la care, din acest an, s-a înscris și comunitatea cârmuită de edilul PSD Peștereanu (foto, stânga). Potrivit spuselor acestuia, administrația Costeștiului a depus deja un proiect de ecologizare şi împădurire pentru zona Stog unde se caută plantarea de sălcii, stejari și plopi. Totodată, din banii OMV Petrom se va trece și la ecologizarea zonei de circa 2.000 metri pătrați de-a lungul căii ferate care merge la cariera Bistrița. Plaja de finanțare este între 5-15.000 euro.
În competiția națională de proiecte organizată de OMV Petrom finanțări totale sunt de până la 150.000 euro. În competiție, se pot înscrie idei cu impact pe termen mediu si lung pentru orice comunitate din România, care se încadrează în unul sau în ambele domenii: educație profesională sau mediu. Granturile acordate pot fi de până la 5.000 euro, respectiv până la 15.000 euro, în limita bugetului disponibil. Proiectele câștigătoare se aleg în urma punctajului obținut din partea unui juriu specializat și a votului public. Din 2013, programul „Idei din Țara lui Andrei” a finanțat cu 550.000 euro peste 60 de proiecte la nivel național, care au devenit realitate.
Domeniile competiției sunt educație profesională unde sunt susținute și finanțate proiecte care contribuie la dezvoltarea educației profesionale și tehnologice din România, proiecte care îmbunătățesc actul educațional, îmbogățesc baza materială și încurajează dezvoltarea competențelor transversale și profesionale ale elevilor și profesorilor din învățământul profesional și tehnologic, public.
Celălalt domeniu este mediu unde sunt susținute și finanțate proiecte care încurajează și promovează folosirea eficientă și responsabilă a resurselor naturale, care inovează pentru protecția mediului, care contribuie la îmbunătățirea calității aerului și a apei, la reducerea poluării, la creșterea eficienței energetice, la extinderea spațiilor verzi și a zonelor împădurite sau ecologizarea zonelor naturale/spațiilor publice.