Partea de Sud a Vâlcii, sub Cod Portocaliu de inundații


Astăzi, în intervalul orar 08.00 – 12.00, partea de Sud a județului Vâlcii s-a aflat sub atenționare Cod Portocaliu de inundații. În aceste condiții, prefectul județului Vâlcea, Florian Marin, a dispus convocarea, începând cu ora 09.30, a Grupului de Suport Tehnic pentru Situații de Urgență format din șefii structurilor cu atribuțiuni, respectiv ISU, IPJ, IJJ, SPR, SDN, ABA, SGA, RAJDP Vâlcea, pentru a fi dispuse măsuri în consecință.
Echipajele de intervenție din cadrul ISU Vâlcea au acționat pe raza localităților Drăgășani și Grădiștea pentru evacuarea apei din opt gospodării (terenuri, locuințe și un beci). Un caz aparte l-a constituit salvarea unei persoane de sex masculin aflată într-o barcă gonflabilă care plutea în derivă și luase apă pe râul Olt, în localitatea Călimănești. Persoana a fost scoasă la mal și predată unui echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Vâlcea. De asemenea, la această oră se intervine și în municipiul Râmnicu Vâlcea pentru evacuarea apei din mai multe gospodării.
Pe drumurile naționale și județene nu se înregistrează situații deosebite ca urmare a fenomenelor mai sus menționate, circulația rutieră desfășurându-se în condiții de siguranță. În cursul zilei de 17 iunie, ca urmare a cantităților însemnate de precipitații pe DN 7A, la km 32+050, 32+150 și 33+100 echipele de intervenție ale SDN Vâlcea au intervenit pentru a îndepărta o viitură de pe partea carosabilă, lucrările fiind desfășurate cu greutate din cauza faptului că alunecarea era activă.
La nivelul rețelelor de energie electrică, echipele CEZ Distribuție au intervenit la toate deranjamentele produse. La această oră există probleme pe LEA 20 kV Vâlcea Sud – Golești, unde, din cauza fenomenelor hidrometeorologice au fost rupți mai mulți stâlpi, de asemenea există și copaci căzuți pe linii, satele Vătășești, Tulei, Câmpeni, Poienița și Drăgănești fiind rămase fără tensiune, existând un număr de aproximativ de 480 consumatori afectați. Timpul estimat pentru redare în exploatare este de cca. 10 ore.