Curierul de Vâlcea

Pandemia dă semne de retragere, dar «urmele» lăsate sunt adânci: aproape 170 DE DECESE în Vâlcea

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, pe teritoriul județului nostru, de la începutul pandemiei și până la data de 15 ianuarie 2021 (inclusiv), au fost confirmate 10.493 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Tot până la această dată au fost înregistrate 168 de decese.
Tot la acea dată, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau internate 128 persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora erau următoarea: 10 erau asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 104 aveau forme medii și 14 erau internate în secția ATI. Se înregistrau 13 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice.
Numărul persoanelor declarate vindecate până pe 15 ianuarie 2021 era de 7.771, din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

DSP a făcut un nou apel către vâlceni

„În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 39.989 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 28.206 teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total, au fost realizate 68.195 de teste în judetul Vâlcea. În baza Legii nr. 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis 46 de decizii de izolare și 46 de decizii de carantină. 585 de persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 413 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu). Menționăm ca datele sunt în continuă dinamică. Având în vedere numărul crescut de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 a căror stare de sănătate a necesitat internarea în unitățile sanitare de pe teritoriul județului Vâlcea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/ dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție. Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800.800.165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate”, se arată în comunicatul de vineri seara transmis de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea.
• Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea

Exit mobile version