Pâinea comercializată nu va putea cântări mai puţin de 300 de grame
De ieri, pâinea care se va produce şi comercializa nu va putea avea o greutate mai mică de 300 de grame, iar orice majorare a gramajului se va putea realiza numai din sută în sută de grame. Ordinul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) privind greutatea pâinii se va aplica doar pâinii normale comercializate, nu şi produselor derivate. În urma controalelor efectuate de-a lungul timpului, s-au constatat diferenţe foarte mari între ceea ce era prezentat ca şi cantitate netă pe etichetă şi ceea ce era de fapt comercializat, diferenţe care ajungeau la 70 – 80 de grame între cantitatea declarată şi cantitatea reală a pâinii. Conform statisticlor oficiale, în România activează în jur de 5.000 de agenţi economici înregistraţi în industria de panificaţie şi alţi 2.500 în cea de morărit, numărul angajaţilor din sector cifrându-se la 35.000.