OPT ȘCOLI DIN VÂLCEA au primit calculatoare prin proiectul «Dăm Click pe România»


Din cauza noului val al pandemiei de Coronavirus, școala de acasă va fi din nou o realitate și o problemă pentru școlile și copiii din mediile vulnerabile. Din fericire, Asociația „Ateliere Fără Frontiere” a anunțat că 110 instituții educaționale vor primi, sub formă de donație, 2.000 de calculatoare. Computerele vor ajungi în școlile din întreaga țară până la finalul acest an, prin programul intitulat «Dăm Click pe România». Cele 110 structuri vor beneficia în total de 2.000 de calculatoare ce vor sprijini elevii și profesorii la crearea, adaptarea sau îmbunătățirea traseului lor educațional prin digitalizarea modului de învățare și comunicare. Peste 20.000 de beneficiari direcți vor avea parte de o școală mai atractivă, adaptată nevoilor și stilului lor de viață, mai eficientă în a dezvolta competențe.

Opt școli din Vâlcea pe lista beneficiarilor

Printre laureați se numără cinci școli și trei licee din județul Vâlcea. Este vorba despre Școala Gimnazială „Teodor Bălășel” din comuna Ștefănești, Școala Gimnazială din Stănești, Școala Gimnazială nr. 13, Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab”, Școala Gimnazială Colonie (ultimele trei fiind din Râmnicu Vâlcea), Școala Gimnazială „Bartolomeu Valeriu Anania” din comuna Glăvile, Școala Profesională din comuna Perișani și Liceul Tehnologic de Turism din orașul Călimănești.

Cum au fost alese școlile câștigătoare?

„Înscrierea inițială a candidaților s-a desfășurat în contextul închiderii școlilor ca urmare a măsurilor de siguranță și prevenției împotriva răspândirea virusului SARS-COV-19. Laureații actualei ediții au fost selectați pe baza aplicațiilor din toamna anului 2020, când peste 350 de structuri educaționale ne-au semnalat nevoia de calculatoare în comunitățile din care fac parte. Majoritatea se află în zone defavorizate, care au fost nevoite să facă tranziția la școala online, unde majoritatea elevilor nu aveau sau chiar nu știau să folosească un calculator. Selecția laureaților s-a bazat pe evaluarea proiectelor depuse de către un juriu alcătuit din reprezentanți ai Ateliere Fără Frontiere și ai partenerilor ediției. Comisia a urmărit relevanța, impactul, fezabilitatea și sustenabilitatea proiectelor depuse de către candidați. Platforma de donații educlick sprijină de peste 13 ani aceste comunități vulnerabile cu echipamente recondiționate, timp în care a donat peste 20.000 de calculatoare. Mai mult, prin activitatea sa, educlick urmărește valorificarea oportunităților de dezvoltare digitală în domeniul educației şi formării profesionale pentru o societate digitală și o economie verde”, ne-au declarat reprezentanții Asociației „Ateliere Fără Frontiere”.

Calculatoarele care vor ajunge în școli au fost recondiționate

„Nevoia de calculatoare și digitalizare continuă să fie pentru multe școli din România o temă recurentă ce depășește subiectul școlii online și atinge de fapt dificultățile comunităților ce nu reușesc să țină pasul tehnologic cu cerințele societății moderne. «Dăm Click pe România» vine în sprijinul acestor unități școlare din zone defavorizate cu 2.000 de calculatoare recondiționate ce oferă copiilor oportunitatea de a descoperi lumea din jurul lor prin experimentare și exercițiu practic”, a declarat Damien Thiery, director general al Asociației „Ateliere Fără Frontiere”.
Material realizat cu sprijinul Asociației „Ateliere Fără Frontiere”