Oportunitate pentru oamenii de cultură: Experții evaluatori pot participa la formarea comisiilor de evaluare


Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Administraţiei Fondului Cultural Naţional anunță că invită toți experţii evaluatori inde­pen­denţi să-și depună candidaturile pen­tru formarea comisiilor de evaluare a proiectelor/programelor culturale care vor fi depuse spre finanţare în sesi­unea I/ 2017.
În rândurile următoare, redăm integral comunicatul de presă la care facem referire:
„Candidatura se va depune indi­vi­du­al, prin completarea unui profil per­so­nal în aplicaţia online accesibilă la http://www.apps.afcn.ro/ urmată de selectarea butonului de înscriere la se­si­unea curentă și selectarea a ma­ximum două arii tematice de exper­tiză. Acreditarea expertizei în eva­lua­rea proiectelor de către un organism abilitat constituie un avantaj. Procesul demarează prin crearea unui cont de profil pentru care se introduce o adresă de e-mail validă, numele și prenumele și o parolă. Pentru a evita atacurile online vi se cere să parcur­geţi o etapă de verificare a identităţii (bifaţi „I’m not a robot” – „Nu sunt un robot”) și selectaţi imaginile conform cerinţelor din textul indicator).
Proiectele și programele culturale însumează zece arii tematice: Arte Vizuale, Teatru, Muzică, Dans, Inter­venție Culturală, Rezidențe de crea­ție, Educație prin cultură și promo­varea culturii scrise, Patrimoniu cultural material, Patrimoniu cultural imaterial și Programe multianuale. Procesul de evaluare se desfășoară on-line și nu necesită prezenţa expertului în București pe parcursul evaluării, care va avea o durată de 27 de zile calendaristice. Evaluarea pro­iec­telor este o activitate remunerată.
Precizăm că, în conformitate cu legea, NU POATE FI EVALUATOR o persoană care:
• are proiecte depuse spre finanţare la secţiunea respectivă;
• face parte din echipa unui proiect înscris spre finanţare la secţiunea respectivă;
• are statut de funcţionar public.
Pentru proiectele multianuale, în mod special, se recomandă experi­enţă în evaluarea și/sau derularea de proiecte inter/multidisciplinare și o bună cunoaștere a tendinţelor din cultura contemporană. În măsura în care doriţi, puteţi aduce completări profilului dumneavoastră Înscrierile se fac exclusiv folosind aplicaţia on-line, până cel târziu la data de 03 octombrie 2016. Nu se acceptă altă modalitate de transmitere a candida­turii: e-mail, format letric, Facebook etc.
Mai multe detalii găsiți pe site-ul nostru – www.afcn.ro.”