Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

25 august 2019

Olanda, o «portocală» prea tare pentru Cristina Neagu & Co.


Advertisements

• România a pierdut primul meci în Grupa a II-a Principală, dar are calificarea în propriile mâini dacă învinge Spania și Ungaria
Duminică seara, la Nancy, în Franța, România a susținut primul meci din cadrul grupelor principale ale Campionatului European de handbal feminin, contra Olandei După ce a câștigat Grupa D de la Brest cu maxim de puncte, trecând, pe rând, de Cehia, Germania și Norvegia, România a fost repartizată în Grupa a II-a Principală. Aici, tricolorele pregătite de selecționerul spaniol Martin Ambros le au ca adversare pe sportivele din Olanda, Spania și Ungaria. În primul joc, disputat, cum aminteam mai sus, duminică seara, România s-a înclinat în fața Olandei. La capătul unui meci cu două reprize simțitor diferite pentru reprezentativa tricoloră, dacă ne raportăm la felul cum sportivele pregătite de antrenorul Martin Ambros au evoluat, Olanda a avut câștig de cauză la o diferență de cinci goluri. Reprezentativa devenită cunoscută prin prisma inconfundabilelor tricouri portocalii s-a impus cu 29-24 (11-10 la pauză), luând o opțiune extrem de serioasă pentru calificarea în faza semifinalelor (Olanda a intrat în Grupa a II-a Principală cu maxim de puncte – patru , la fel ca România).
Selecționata din Țara Lalelelor a început mai bine jocul și a condus cu 3-0. România a marcat primul gol abia în minutul 5, însă tricolorele au avut forța de a restabili egalitatea până în minutul 13, atunci când tabela de marcaj indica, din nou, scor egal, 4-4. Elevele lui Ambros Martin au condus pentru prima dată în minutul 17, atunci când pivotul Crina Pintea a dus scorul la 7-6. Prima repriză a fost destul de săracă în goluri, până în minutul 22 marcându-se doar 16 goluri (atunci când se înregistra din nou un rezultat de egalitate, scor 8-8). Din păcate, trecerea timpului și desfășurarea ostilităților aveau să demonstreze că acela a fost ultimul rezultat de egalitate consemnat pe tabela de marcaj. Olanda a condus la diferență minimă, cu 9-8 în minutul 26 și 11-10 în minutul 29, acesta fiind, de altfel, scorul consemnat la pauza întâlnirii.

Repriză secundă modestă pentru tricolore

Pauza nu s-a dovedit un sfetnic prea bun pentru elevele lui Ambros Martin, cum se întâmplase în cele trei jocuri anterioare de la Campionatului European, pe care România le-a câștigat contra Cehiei, Germaniei și Norvegiei. Chiar dacă au ieșit bine la joc, angrenându-se permanent în lupta de pe semicerc, tricolorele au avut perioade de minute bune în care nu au reușit să perforeze poarta olandezelor. Situația s-a datorat și talentatei portăriței a selecționatei din Țara Lalelelor (deși nici măcar o jucătoare dintre cele care au fost pe teren nu evoluează la echipe de club din Olanda!), care, la final, a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului. Tricolorele au intrat greu în joc, punctând pentru prima dată în minutul 35, atunci când tabela indica 15-11 pentru olandeze. După această perioadă, meciul a avut un punct culminant. Fetele noastre au avut câteva șanse importante de a marca și de a «strânge» scorul; însă ratările exasperante de pe semicercul advers, alături de câteva reușite spectaculoase ale olandezelor au făcut ca «portocalele» să ajungă la un avans de cinci goluri în minutul 40 (scor 18-13).
În pofida timpilor de odihnă ceruți de Martin Ambros pentru motivarea jucătoarelor și pentru sfaturi, alături de schimbarea fetelor obosite, Olanda a continuat să își mărească avantajul de pe tabelă, diferența ajungând la șapte goluri în minutul 47 (scor 22-15) și șase goluri în minutul 50. România a încercat, în ultimele zece minute ale întâlnirii, să forțeze o revenire spectaculoasă, pe fondul unui joc ceva mai relaxat al olandezelor. Însă, din păcate, tricolorele s-au lovit de aceleași obstacole: mingi greșite în ofensivă și unele goluri mult prea ușor primite. Olanda a câștigat fără să forțeze în ultimele zece minute, la cinci goluri, scor final 29-24!

Toate cele trei jucătoare de la SCM Râmnicu Vâlcea s-au aflat pe teren

Yuliya Dumanska (portar), Cristina Florică (extremă) și Raluca Băcăoanu (pivot) au fost trimise de selecționerul Martin Ambros în lupta cu aprigele olandeze. Cele trei jucătoare convocate la națională de la SCM Râmnicu Vâlcea s-au ridicat parțial la înălțimea așteptărilor antrenorilor și fanilor români din tribune și din fața micilor ecrane. Cele două jucătoare de câmp nu au mai punctat, așa cum au făcut-o în unele meciuri din prima fază a grupelor. Yuliya Dumanska s-a achitat mai bine de sarcinile primite, având destul de intervenții salvatoare între buturile României.

Continuăm să avem șanse reale la calificare!

În pofida acestui eșec, primul suferit la turneul final din Franța, România păstrează șanse importante de calificare în semifinalele întrecerii. Olanda pare deja desprinsă spre câștigarea grupei și calificarea în semifinale, în timp ce lupta pentru locul al doilea se va purta între România, Germania, Norvegia și Ungaria. Selecționata tricoloră are cea mai bună situație dintre cele patru reprezentative, alături de un program mai facil. Marți, de la ora 19.00, vom întâlni Spania (deja eliminată de la acest turneu), iar miercuri, tot de la ora 19.00, ne vom duela cu Ungaria (echipă care, de asemenea, la ora disputării meciului cu România, ar putea fi eliminată. Totul ține de fetele noastre, avem nevoie de minim trei puncte din patru posibile pentru a ne califica în careul de ași al întrecerii!

Programul meciurilor rămase de disputat în Grupa a II-a Principală

11 decembrie, ora 19.00
Spania – România
11 decembrie, ora 22.00
Olanda – Norvegia
12 decembrie, ora 16.45
Spania – Norvegia
12 decembrie, ora 19.00
Ungaria – România
12 decembrie, ora 22.00
Olanda – Germania
*orele menționate sunt cele de la care vor începe meciurile după fusul orar al României

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Handbal