Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 octombrie 2020

Obiective ALDE: Modernizarea spitalelor judeţene, crearea unei industrii farmaceutice puternice, creşterea salarizării personalului medical


În ultimii ani, sub masca unei politici de austeritate, au fost desfiinţate 67 de spitale din România, însă dacă gândeşti politica de austeritate raportându-te la viaţa omului este ca şi cum l-ai condamna la moarte fără somaţie. De aceea, consider că sistemul sanitar trebuie resetat şi repus din temelii. Cum? Printr-o finanţare de la buget, prin crearea unor noi spitale în zone cu o populaţie mare sau în zonele turistice. Să luăm ca exemplu Staţiunea Vidra acolo unde an de an vin mii de turişti pentru a practica sporturi de iarnă însă, la ora actuală spitalul din Brezoi nu dispune de dotările necesare pentru a se interveni prompt în cazul unor accidente majore. De aceea, la Brezoi, spitalul trebuie modernizat fiind necesare dotări şi secţii pentru a veni în întâmpinarea tuturor problemelor de natură medicală care pot apărea mai ales că zona pe care o deserveşte se află în plină dezvoltare din punct de vedere turistic. Nu trebuie să gândim pentru azi, ci trebuie să gândim pentru mâine, iar ALDE face acest lucru!
Este necesar elaborarea un program de modernizare a infrastructurii şi dotare cu aparatură a spitalelor judeţene de urgenţă, iar specialiştii ALDE se ocupă de acest lucru. Totodată, susţinem apariţia Caselor de Asigurări Private de Sănătate care să ofere pachete de servici medicale alternative la cele oferite de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, iar în acest fel putem discuta practic despre reinventarea modelului social European. De fapt, parteneriatul între sectorul public şi cel privat în domeniul social presupune, în afara unei strânse colaborări, o combinare a avantajelor specifice sectorului privat, mai competitiv şi eficient, cu cele din sectorul public, mai responsabil faţă de societate privind cheltuirea banului public. Într-un asemenea context, scopul parteneriatului public-privat vizează atât creşterea satisfacţiei asiguratului şi sporirea gradului de acces la servicii al acestuia, cât şi creşterea profitabilităţii investiţiilor realizate de către asigurat şi asigurător.
ALDE îşi doreşte constituirea Companiei Farmaceutice cu capital de stat prin gruparea fabricilor de medicamente la care statul este acţionar pentru că, la ora actuală, fabricile din România produc în general medicamente generice, fără să aibă cheltuieli de cercetare şi dezvoltare comparabile cu liderii mondiali, iar noi dorim ca situaţia actuală să fie schimbată.
Dumitru Lovin,
candidat ALDE Vâlcea pentru Camera Deputaţilor

Comandat de Alianța Liberalilor și Democraților – ALDE – competitor politic; Cod unic de identificare: 11160008; Realizat de: S.C. Curier S.R.L.;

Alte articole de la ALDE