O bună colaborare cu sindicaliștii și repunerea în drepturi salariale


duinea_petre• sunt, doar o parte, din realizările, în scurta perioadă de timp de la numirea în fruntea Ambulanței, a lui Petre Duinea

Petre Duinea nu se află de prea mult timp în fruntea Serviciului Județean de Ambulanță, dar a reușit să miște lucru­rile. Poate că a fost mai ușor, având în vedere că provine din sistem, repre­zentându-i foarte bine pe sindicaliștii din cadrul Federației Sindicale „Ambulanța” Vâlcea. Aflat acum de cealaltă parte a baricadei, Duinea nu a uitat că drepturile salariale sunt prioritare.

– Domnule manager, dacă ar fi să vorbiți de realizările ce au avut loc în scurta perioadă ce a trecut de la numirea dumneavoastră în fruntea Ambulanței vâlcene, ce ați puncta?

În primul rând, am reușit să îmbună­tățesc comunicarea cu reprezentanții sin­dicatului și să repun oamenii în drepturile salariale cuvenite, conform sentințelor judecătorești și a legislației în vigoare ce prevede și alte sporuri. Au fost procese câștigate de sindicaliști și era normal ca ei să intre în posesia drepturilor.

– Nu a fost, totuși, un pic mai ușor pentru dumneavoastră să comunicați cu sindicaliștii, în condițiile în care, până să ajungeți director erați liderul lor?

Greu nu a fost, dar nu a fost aplicată legea. Aici era problema.

– Recent, s-au făcut și câteva angajări la Serviciul Județean de Ambulanță…

Într-adevăr, au fost deblocate câteva posturi. Nu suficiente, însă, deoarece tot mai suntem descoperiți. Substația din Brezoi, de exemplu, nu are nici acum un medic, iar în Bălcești, zonă rămasă fără spital, doar un medic de pe ambulanță servește comunitatea. Dacă în cazul Brezoiului, când are loc un accident, trimitem în întâmpinarea asistenților din acea zonă o mașină medicalizată, ajungând repede datorită distanței scurte, în Bălcești chiar mai este nevoie de medic.

– Să înțeleg că, cea mai stringentă problemă este legată de lipsa de personal…

Lipsa personalului, dar și învechirea Parcului auto, lucru ce crește cheltuiala cu întreținerea. La polul opus, am dotat atelierul mecanic cu aparatură modernă și am redus costurile legate de manoperă; totul se realizează în regie proprie. Un alt lucru bun este cel legat de reducerea costurilor cu utilitățile: telefonie mobilă, agentul termic, instalația electrică…Facturile sunt cu mult reduse și se simte, iar banii au putut fi redirecționați către alte capitole.

– V-ați apucat și de reamenajări interioare…

Avem un proiect de amenajare a etajului I, respectiv înființarea unei săli de instruire a personalului medical. Am achiziționat aparatura necesară, inclusiv un manechin de lucru. Echipamentul este, devizul de lucru este făcut, mai avem nevoie de alocarea, din partea Consiliului Județean, a fondurilor necesare pentru celelalte lucrări ce țin de amenajarea spațiului. În mare, pot spune că, într-un timp scurt, am mișcat lucrurile, am făcut ceva pentru unitate și pentru angajați.