„Noi, primarii, suntem afectați de ce se întâmplă la CJ”


• declară Alexandru Dediu, primar Păușești-Măglași

Conservatorul Dediu, primarul comunei Păușești-Măglași, este încrezător în planurile sale pentru acest an și tot ce vrea este ca-n Consiliul Județean să se aştearnă liniștea, deoarece, într-un fel, au de suferit și primarii după tot scandalul. Mai multe am aflat dintr-un scurt interviu cu alesul local din Păușești-Măglași:
– Domnule primar, cum vedeți și dacă vă afectează situația din prezent, de la CJ?
La Consiliul Județean ar trebui ca interesul cetățeanului să primeze. Noi, primarii, suntem afectați. Așteptăm bugetul și până nu se clarifică situația nu știu dacă îl vom și avea. Sumele sunt repartizate prin CJ și dacă instituția nu funcționează cum trebuie….Cert este că noi trebuie să ne apucăm de treabă și avem nevoie de buget. Acum, sper ca lucrurile să se rezolve, să se aştearnă liniștea. Și cred că va fi așa.
– Ați făcut vreun calcul să știți de câți bani aveți nevoie pentru  a duce la bun sfârșit ce ați demarat deja?
Un calcul nu am făcut. Oricum, nu vorbim de bani puțini. Fiecare localitate cred că are nevoie de sume mari de bani. Nu toate beneficiază complet de apă potabilă, de canalizare, drumuri asfaltate, iluminat public modern. Nici eu care sunt aproape de municipiu nu le am pe toate. Nu toată lumea din Păușești-Măglași are apă potabilă și canalizare. 60% din populație este satisfăcută din acest punct de vedere, dar mai sunt multe de pus la punct.
– Ce obiective aveți pentru 2015?
Mă bazez, așa ca mulți dintre colegii mei, pe fondurile europene. Există un proiect de asfaltare a 6 km de drumuri și lucrez la un alt proiect tot pentru asfaltare, dar pe fonduri europene. Cu asta pot spune că închei capitolul drumuri. Mai trebuie extinderea de apă, 20 km, proiect licitat și din care s-au făcut 10 km. Cred că anul acesta închei și capitolul apă. Și mai am proiecte, la fel de importante.
– Cum stă Păușești-Măglași la capitolul investitori?
Avem câțiva și acest lucru ne ajută. Firmele mai mari au făcut angajări din rândul localnicilor și iar e un ajutor. Să nu mai spun că taxele sunt și ele de ajutor.
– Este suficient personalul Primăriei?
Avem 22 de angajați din care 15 funcționari publici. Restul este personal auxiliar. Este de ajuns, spun eu. În cele opt ore de muncă se lucrează, nu se stă. Oamenii mei nu stau minute bune la cafele și țigări.
– Se aude că se vrea reorganizarea Partidului Conservator. Ce ne puteți spune din acest punct de vedere?
Nu pot spune prea multe pentru că nici nu am prea multe informații. Se pare că la sfârșitul lui ianuarie, începutul lunii februarie, la București, va avea loc un congres și se va vorbi de o nouă conducere. Rămâne să primim invitația și vor vedea ce și cum.