NEMULȚUMIRILE ELEVILOR VÂLCENI au ajuns pe «masa» prefectului


Prefectul județului Vâlcea Mihai Oprea și subprefectul Florentina Călin s-au întâlnit, pe 1 aprilie, cu reprezentanții Asociației Vâlcene a Elevilor (AVE). Din delegația elevilor au făcut parte Patrisia Moraru, Raluca Jibu, Cristian Diaconu și Claudia Grigorescu. Ei au prezentat diverse probleme cu care se confruntă sistemul de învățământ vâlcean. Discuțiile au vizat situația burselor din județul Vâlcea, lipsa gratuității transportului public al elevilor și necesitatea înființării unui Centru de Tineret destinat organizării de activități pentru tinerii din județ.
„Ne bucurăm că, la nivelul județului Vâlcea, există structuri reprezentative care militează pentru respectarea drepturilor elevilor. Am apreciat implicarea și perseverența tinerilor de la AVE și îi vom susține, în limitele legii, pentru soluționarea problemelor ridicate”, a declarat prefectul Mihai Oprea.
Reprezentanții Asociației Vâlcene a Elevilor au insistat pe ideea că, pentru o bună funcționare a sistemului, este necesară implicarea tuturor actorilor educaționali în rezolvarea problemelor existente.
„Mi-am propus să aduc la cunoștința autorităților printr-un dialog inițiatic și constructiv nevoile pe care le au elevii din județul nostru și, împreună, să formăm un front comun în crearea de condiții optime de învățare. Pe raza județului Vâlcea, ne confruntăm cu multe probleme, pe care am ținut mult să le semnalez și în a căror rezolvare sper să găsesc un sprijin real. Mulțumesc Instituției Prefectului Vâlcea pentru deschidere și sunt convinsă că vor urma și alte discuții benefice”, a declarat Patrisia Moraru, președinte al Asociației Vâlcene a Elevilor.
• Material realizat cu sprijinul Prefecturii Vâlcea

Posting....