Curierul de Vâlcea

NE ÎNGRIJORĂM? Crește iar numărul persoanelor din Vâlcea internate la ATI!

Potrivit datelor transmise miercuri după-amiaza de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, pe teritoriul județului nostru, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 11.452 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 98 de persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora este următoarea: 10 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 76 au forme medii și 12 sunt internate în secția ATI. Față de zilele anterioare, se remarcă o ușoară creștere a numărului persoanelor din județul nostru care sunt internate în secțiile de anestezie și terapie intensivă.
La nivelul zilei de miercuri, în județul nostru erau înregistrate 11 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice. Numărul persoanelor din Vâlcea care au fost declarate vindecate este de 7.831 (din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei).

În județ au fost realizate peste 77.000 de teste!

În baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către Direcția de Sănătate Publică Vâlcea, până miercuri (inclusiv), fuseseră realizate 46.155 de teste prin tehnica RT-PCR. Conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 31.524 teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total, în județul Vâlcea au fost realizate 77.679 de teste.
„Având în vedere numărul crescut de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 a căror stare de sănătate a necesitat internarea în unitățile sanitare de pe teritoriul județului Vâlcea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/ dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție. Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800.800.165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate”, au anunțat, miercuri, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea

Exit mobile version