Miza eliminării pensiilor de serviciu, episodul al doilea: Documentul prin care liberalii au solicitat retragerea proiectului legislativ


Proiectul legislativ în jurul căruia opinia publică a țesut multe polemici, referitor la eliminarea pensiilor de serviciu, a fost depus, zilele trecute, la Senat. Printr-o notă adresată Biroului Permanent al Senatului, patru parlamentari liberali au solicitat retragerea propunerii legislative înregistrate la Senat. După cum se poate observa în imaginea alăturată, deputații Cristian Buican și Gigel-Sorinel Știrbu, alături de senatorii Florin Cîțu și Romulus Bulacu au solicitat Biroului Permanent al Camerei legislative superioare din România să ia „act de solicitarea noastră privind retragerea Propunerii legislative privind eliminarea pensiilor de serviciu, înregistrată cu nr. 33/12.02.2019 la Biroul Permanent al Senatului”.
Interesant este că trei dintre inițiatorii acestui proiect legislativ, Cristian Buican, Romulus Bulacu și Florin Cîțu sunt vâlceni, ultimul dintre aceștia fiind ales pe listele PNL din București.
Referitor la acest aspect deputatul Cristian Buican ne-a contactat pentru a preciza: „Singura metodă de a modifica un proiect legislativ este de a-l retrage și, după modificare, de a-l redepune. Acest lucru l-am și făcut, în aceeași zi, după ce am scos militarii din lista celor care ar urma să nu mai primească pensii speciale. Din punctul nostru de vedere ei sunt singurii îndreptățiți să primească astfel de venituri.”

Romulus Bulacu: „Am luat decizia să retragem proiectul și să-l depunem, din nou, fără a trece în categoriile vizate și pe cea a armatei”

Cu privire la această solicitare de retragere a proiectului legislativ privind eliminarea pensiilor de serviciu, senatorul PNL Vâlcea, Romulus Bulacu a oferit următoarele precizări: „Am luat decizia, împreună cu colegii parlamentari, să retragem proiectul și să-l depunem, din nou, fără a trece în categoriile vizate și pe cea a armatei, după cum urmează: «Propunere legislativă privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitare al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statul special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România”. Acea foaie care circulă în acest moment este doar un adevăr spus pe jumătate și, în același timp, un mijloc de speculare a unei situații de către adversarii politici. Dezamăgirea vine din partea unor reprezentanți ai presei, care, în pofida principiilor deontologice, au preferat să răspândească o minciună, fără a prelua puncte de vedere”.