Mircia Gutău a lansat un apel către conducerea SCM


Prin intermediul unui comunicat de presă dat publicității joi, 3 decembrie 2020, primarul Râmnicului a făcut un apel către conducerea Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea de a nu intra în polemici reprezentanții «Puterii» din Consiliul Local al municipiului, în speță consilierii Partidului Național Liberal și cei ai Alianței USR-PLUS. Mircia Gutău și-a motivat această inițiativă prin dorința de a nu crea în mod artificial tensiuni ce pot prejudicia imaginea SCM Râmnicu Vâlcea.

Primarul invită contestatorii să discute
pe marginea chestiunilor… «spinoase»

În rândurile de mai jos vă prezentăm integral conținutul apelului pe care Mircia Gutău l-a transmis public către conducerea Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea, menționând și faptul că edilul Râmnicului s-a declarat deschis unui dialog purtat cu cei care contestă anumite activități din cadrul clubului.
„În contextul controverselor apărute în ultima perioadă în diverse medii şi din dorinţa de a nu crea în mod artificial tensiuni ce pot prejudicia Sport Club Municipal, angrenat la acest moment în importante competiţii de anvergură internaţională, fac un apel la conducerea SCM să nu mai intre în polemici pe tema funcţionării acestei structuri sportive. În perioada următoare, îi voi invita la dialog pe toţi contestatarii SCM pentru a le demonstra, documentat, modul de funcţionare a clubului, de la înfiinţare şi până în prezent.
Precizez că Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a dat întotdeauna dovadă de transparenţă în ceea ce priveşte modul de alcătuire a bugetului şi cheltuielile efectuate de către SCM, dovadă şi faptul că multe dintre documentele vehiculate în prezent în spaţiul public au fost furnizate la cerere, de către Municipalitate, în baza Legii nr. 544/2001 privind transparenţa decizională. În spiritul aceleiaşi transparenţe, voi informa opinia publică asupra demersurilor ce urmează a fi făcute pentru lămurirea tuturor aspectelor legate de Sport Club Municipal”, se arată în mesajul transmis de către primarul Râmnicului pe marginea acestui subiect.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea