Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 august 2019

Ministrul Justiției, chestionat de senatorul Romulus Bulacu


Advertisements

• printre altele solicitări, parlamentarul vâlcean a cerut ministrului Justiției să îi transmită câți bani a plătit statul român celor care au stat la închisoare în condiții necorespunzătoare
În ședința Senatului din 3 decembrie, parlamentarul Romulus Bulacu (foto, în stânga) a adresat o întrebare ministrului Justiției, Tudorel Toader (foto, în dreapta). Prin obiectul întrebării adresate, senatorul liberal vâlcean a solicitat precizări privind persoanele eliberate în urma aplicării prevederilor din Legea regimului compensatoriu.
Concret vorbind, parlamentarul vâlcean i-a adresat patru întrebări ministrului Justiției, la care a cerut să i se răspundă în scris. Pentru informarea cititorilor, în rândurile de mai jos, vă prezentăm cele patru întrebări la care ministrul Tudorel Toader trebuie să pregătească răspunsuri:
1.Care este numărul total al persoanelor eliberate din penitenciare în baza aplicării prevederiilor Legii regimului compensatoriu şi câte s-au întors în detenţie până în prezent?
2.Care este numărul infracţiunilor comise cu violenţă în perioada 2016, 2017, 2018 la nivel naţional şi în judeţul Vâlcea?
3.Câte persoane au solicitat statului român acordarea de despăgubiri pentru încarcerarea în condiții improprii în baza art. 55 indice 1 (Compensarea în cazul cazării în condiții necorespunzătoare) din Legea 169/2017 a recursului compensatoriu?
4.Care este suma totală pe care statul român a plătit-o cu titlu de despăgubiri pentru deținuții care au executat pedeapsa în condiții necorespunzătoare, precum și pentru câți deținuți eliberați ați acordat-o în baza art. 55 indice 1 (Compensarea în cazul cazării în condiții necorespunzătoare) din Legea 169/2017 a recursului compensatoriu?

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Politică și Administrație