Meseria de taximetrist poate fi foarte periculoasă! Un gorjean s-a aflat aproape de linșaj la Obârșia Lotrului


• el a fost „pitulat” în portbagajul mașinii chiar de către clienții pe care îi transporta
Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea fac cunoscută pățania de pomină (și sperietura de moarte, totodată) trăită de un șofer gorjean, de profesie taximetrist. Să vedem ce s-a întâmplat.
„În dimineaţa zilei de 31 iulie, în jurul orei 05.30, poliţiştii au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către un bărbat că a fost agresat fizic în zona Obârşia Lotrului. În urma cercetărilor la faţa locului, s-a stabilit că în jurul orei 02.30, tânărul din judeţul Gorj a transportat în regim taxi, cu un autoturism, trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 34 de ani, cu destinaţia Rânca. Ajunşi la destinaţie, pasagerii au solicitat continuarea deplasării până în zona Obârşia Lotrului. Cei trei au avut o atitudine agresivă faţă de conducătorul auto, iar pentru o perioadă scurtă de timp acesta a fost introdus în portbagaj. Cei trei au distrus mai multe componente ale autovehciulului, dar şi o parte din caroserie. La un moment dat autovehiculul s-a defectat, motiv pentru care a fost abandonat de cei trei. Aceştia şi-au continuat deplasarea, iar victima a încercat să se întoarcă spre localitatea Novaci pentru a cere ajutor, reuşind să sune la 112”, se arată în prima parte a comunicatului de presă.

Polițiștii au acționat de urgență. Cei trei bărbați au fost reținuți și încarcerați

În rândurile următoare, prezentăm și partea a doua a comunicatului de presă la care facem referire. Oamenii legii din Vâlcea și Gorj au intervenit în forță și i-au reținut pe cei trei făptași.
„Au fost constituite echipe de căutare a celor trei persoane bănuite de comiterea faptelor penale formate din echipă a luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale, Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliţiei Staţiunii Voineasa, sprijiniţi şi de jandarmi. Pentru identificarea celor trei, poliţiştii vâlceni au beneficiat şi de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. În urma investigaţiilor, poliţiştii au reuşit să stabillească identitatea celor trei persoane bănuite, dar şi o posibilă adresă, unde s-ar putea afla aceştia. În urma activităţilor specifice, s-a reuşit identificarea şi prinderea celor trei. Toţi trei au fost conduşi la sediul poliţiei, iar în baza probatoriului administrat, în această seară (n. red. duminică seara) poliţiştii au dispus, prin ordonanţă, reţinerea pentru 24 de ore a acestora. În prezent, cei trei sunt încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestastare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea”, concluzionează oamenii legii vâlceni.