Liga a IV-a a dat iar în clocot Week-end plin de meciuri spectaculoase în campionatul judeţean


• Flacăra Horezu, Stejarul Vlădeşti (Seria Nord), CS Şirineasa şi FC Băbeni (Seria Sud) se menţin pe locurile de play-off
La finalul săptămânii trecute, în campionatul de elită al fotbalului vâlcean au fost programate noi meciuri. Partidele s-au disputat cu prilejul etapelor XXIV în Seria Nord, respectiv XXI în Seria Sud. Şi de această dată, iubitorii „fotbalului mic” din judeţul nostru au avut ce vedea, multe dintre partide fiind extrem de spectaculoase. Golurile au curs în valuri, unele dintre partide încheindu-se cu „scoruri fluviu”, în timp ce altele au produs surprize. Totuşi, unele dintre favoritele la calificarea în play-off şi-au atins obiectivele pentru etapa curentă, acestea consolidându-şi locurile fruntaşe. În Seria Nord, în pole-position pentru cele două poziţii care asigură calificarea în paly-off-ul semifinal se află Flacăra Horezu şi Stejarul Vlădeşti. Acestea au avut meciuri destul de dificile în week-end, peste care doar Flacăra a reuşit să treacă cu brio. Echipa din „Cetatea Olarilor” a depăşit cu scorul de 3-0 „ortacii” din Ocnele Mari, trecându-şi în cont victoria cu numărul 22 din tot atâtea partide disputate. De partea cealaltă, Stejarul Vlădeşti a cedat propriul teren, la capătul unui meci intens disputat, în faţa CSM II Râmnicu Vâlcea, scor 2-3. În acest moment, în Seria Nord, primele două poziţii, cele care asigură calificarea în play-off-ul pentru stabilirea campioanei judeţene, sunt ocupate de Flacăra Horezu 66p şi Stejarul Vlădeşti 56p. Pe următoarele poziţii, cu şanse mici de a mai prinde play-off-ul, se află echipele Viitorul Dăeşti 50p, Minerul Ocnele Mari 46p şi CSM II Râmnicu Vâlcea 46p.
Şi în Seria Sud s-au disputat meciuri spectaculoase, cu goluri multe. „Sarea şi piperul” fotbalului au curs din belşug mai ales pe stadioanele din Frânceşti şi Tomşani, acolo unde s-au marcat cele mai multe goluri ale etapei, cinci, respectiv patru. Liderul autoritar al Seriei Sud, CS Şirineasa, şi-a consolidat avantajul în fruntea clasamentului după victoria la „masa verde” obţinută prin retragerea echipei Oltul Ioneşti. Echipa din comuna edilului liberal Dan Săraru a profitat şi de faptul că ocupanta locului secund, FC Băbeni, s-a încurcat neaşteptat pe propriul teren cu Viitorul Valea Mare (scor 1-1). În urma acestor rezultate, cele două grupări se menţin pe primele locuri în ierarhia Seriei Sud, CS Şirineasa având 58 de puncte, iar FC Băbeni 51. Cu şanse foarte mici de a mai prinde play-off-ul, dar încă existente din punct de vedere matematic, CS Mădulari – 46p şi Unirea Tomşani – 42p se află pe locurile trei, respectiv patru în ierarhia Seriei Sud.

Programul etapei a XXV-a (Seria Nord)

Astăzi, 22 aprilie, ora 17.00
Minerul Ocnele Mari – Stejarul Vlădești
CSM 2 Rm. Vâlcea – Viitorul Dăești
Cozia Călimănești – Topologul Galicea
Foresta Malaia – Posada Perișani
AS Mihăești – AS Pietrari
Hidro Rm. Vâlcea – Viitorul Budești
Flacăra Horezu – Chimia Rm. Vâlcea
Lotru Brezoi va sta

Programul etapei a XXII-a (Seria Sud)

Sâmbătă, 25 aprilie
Experți Popești – Victoria Frâncești
Viitorul Valea Mare – Unirea Tomșani
Zorile Scundu – FC Băbeni
AS Crețeni – Unirea Drăgășani
Oltul Ionești – CSC Orlești
C. Trac Cernișoara – CS Șirineasa
AS Minerul Costești – CS Mădulari