Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

18 iunie 2019

Judecată solidă, lupta împotriva rasismului, în atenția elevilor de la „Pedagogic”


În baza unui proiect Erasmus +, intitulat „Open Minded Generation”, elevi de la CNI „Matei Basarab” Râmnicu Vâlcea, condus de director Alina Vețeleanu, alături de cadre didactice, s-au deplasat în Bulgaria, ca schimb de experiență. În Bulgaria, într-un orășel mic, Botevgrad, aflat la 47 de kilometri de Sofia, reprezentanții liceului „Pedagogic” au creat noi prietenii, au trăit experiențe inedite. Iată ce declară, pentru cotidianul nostru, una din elevele liceului, Andreea Nițișor, despre deplasarea în Bulgaria:
„Zilele au fost pline de activități, care mai de care. Le-am vizitat școala, un liceu vocațional nu foarte mare, dar plin de elevi creativi, de profesori implicați și de un mediu numai bun să se dezvolte. Am vizitat două orașe – Sofia, care este capitala Bulgariei, și Plovdiv, capitala culturală a Europei în 2019, cu o încărcătură istorică uimitoare, cu o arhitectură vastă care ne-a uimit numaidecât, făcându-ne să dorim să ne întoarcem acolo cât mai curând. Nelipsitele activități ne-au ajutat să înțelegem și mai bine sensul principiilor de la baza proiectului, respectiv bullying, discriminare, dorința de egalitate și, totodată, făcându-ne să lucrăm în echipe, fie ele mixte sau în funcție de țări.  A fost o experiență uimitoare față de care suntem extrem de recunoscători şi dorim să mulțumim din suflet doamnelor profesor pentru această oportunitate”.
În proiectul menționat, CNI „Matei Basarab” este partener alături de alte patru instituții școlare din Grecia, Bulgaria, Portugalia și Turcia. Proiectul se derulează în perioada 1 septembrie 2018 – 31 august 2019. Ca și obiective, amintim: recunoașterea și respingerea negativității, prejudecăți și ura în școală, să spargă stereotipurile și să aplice o judecată solidă, să încurajeze elevii să susțină drepturile omului împotriva rasismului.
Datele ne-au fost furnizate de director adjunct CNI „Matei Basarab”, Natalia Popescu.

Comentarii

mesaj(e)

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate