Informație pentru iubitorii sportului: Turneu de handbal mixt în Râmnicu Vâlcea


• competiția are caracter caritabil și se va desfășura pe parcursul week-end-ului
Lucian Trandafirescu, președintele Asociației Sportive HandbalFan Râmnicu Vâlcea, anunță desfășurarea unei noi întreceri handbalistice caritabile. Acesta spune că a devenit deja o tradiţie ca, anual, în Râmnic să se desfăşoare Turneul Naţional de Handbal Mixt Amatori, competiţie care reuneşte sute de sportivi din toată ţara. „Un grup inimos de oameni a hotărât, în urmă cu șapte ani, că o parte importantă din sufletul oraşului este reprezentată de acest sport minunat şi, orice ar fi, aşa trebuie să rămână. Au fost puse în joc implicare, resurse şi multă, multă dragoste pentru handbal pentru ca în Râmnicu Vâlcea să fie organizată o competiţie care să ne facă mândri de faptul că suntem membrii acestei comunităţi care nu-şi uită valorile”, spune Lucian Trandafirescu.

13 echipe din toată țara se aliniază la startul competiției

Meciurile turneului caritabil din acest an se vor desfășura la finalul săptămânii, în zilele de 4 și 5 martie. La eveniment au răspuns echipe de handbal mixt din multe orașe ale țării. Vor fi prezente nu mai puțin de 13 cluburi, două dintre ele fiind din județul nostru.
„Suntem onoraţi să vă informăm că, în zilele de 4 şi 5 martie, Asociaţia Sportivă HandbalFan Râmnicu Vâlcea, Centrul Regional pentru Tineret si Dezvoltare Durabilă Eurogreen și Fundația Judeţeană pentru Tineret – Vâlcea, precum şi partenerii săi tradiţionali – Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret si Asociaţia ASIST Râmnicu Vâlcea, organizează ediţia cu numărul șapte a Turneului Naţional de Handbal Mixt Amatori, care se va desfăşura sub sloganul «Handbal pentru Comunitate». Ne-am propus ca acest turneu sportiv să fie organizat ca un eveniment de strângere de fonduri pentru sprijinirea tinerilor fără posibilități din comunitățile în care sunt încheiate parteneriate, în special din mediul rural. (…) „Dorinţa de a construi durabil în comunitate a stat la baza ideii acestui proiect care îmbină cele două dimensiuni: susţinerea tinerilor în dificultate şi sportul. Ajunşi la cea de a VII-a ediţie, acest eveniment a devenit deja unul de tradiţie, iar fondurile atrase (taxe de participare, sponsorizări, donaţii) vor fi utilizate, ca şi până acum, pentru finanţarea proiectelor care au în centrul lor bunăstarea tinerilor”, se arată într-un comunicat de presă purtând semnătura lui Lucian Trandafirescu.
Cei interesați trebuie să știe că locurile de desfăşurare pentru meciurile de handbal vor fi Sala Sporturilor „Traian” și Sala de Sport a Colegiului Naţional Energetic. Cum ați aflat de mai sus, partidele se vor desfășura sâmbătă și duminică, cu începere de la ora 09.00. Finala și festivitatea de premiere sunt programate duminică, 5 martie, cu începere de la ora 16.00.
La acest evenimentul organizat în Râmnic vor participa 13 echipe din ţară. Cluburile care se vor întrece pentru binele comunității sunt: HandbalFan A Râmnicu Vâlcea, HandbalFan B Râmnicu Vâlcea, HCA Brașov, For Smile Brașov, For Fun Brașov, Acvila București, Sport and Friends EVOlution Buzău/București, MEC Team Baia Mare, United Cluj, Nova București, Absolut București, Star Team București și HCA București. Toată această manifestare de „forțe” sportive înseamnă implicarea a 170 de sportivi amatori și disputarea a 39 meciuri de handbal.
Așa după cum se poate observa în banner-ul competiției, intrarea spectatorilor la toate meciurile desfășurate în cadrul turneului va fi permisă în mod gratuit.