Începe bătălia pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. Ponoran, favoritul angajaţilor


După îndelungi tergiversări, astăzi, 15 iunie, se desfăşoară prima probă – testul grilă a concursului pentru ocuparea postului e manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă. În faţa comisiei în care au fost cooptaţi şi doi specialişti în management sanitar de la Bucureşti se vor prezenta patru candidaţi – doi medici şi doi economişti: dr. Ploscaru Constantin, dr. Ponoran Dan, ec. Sălişte Georgeta şi ec. Dumitrescu Cristian. Chirurgul Ponoran are toate şansele să devină manager al SJU, curentul de opinie în rândul cadrelor medicale fiind acela de susţinere a unui medic neînregimentat politic, care cunoaşte „din interior” situaţia unităţii spitaliceşti. Absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara cu nota 10, Dan Ponoran este recunoscut ca un bun specialist. Medic chirurg din 2004, acesta şi-a făcut rezidenţiatul timp de şase ani la Spitalul „Sf. Maria din Bucureşti”, activând apoi la Horezu şi Vâlcea.
Aşa cum am arătat mai sus, favoritul angajaţilor din spital este dr. Ponoran, fapt care s-a declan­şat o campanie de denigrare a aces­tuia. După ce s-a încercat lin­şa­rea mediatică a tânărului as­pi­rant la funcţia de manager al SJU,  din fericire nereuşită, acum se du­ce o intensă campanie de dezin­for­mare în rândul angajaţilor. Zvonuri precum „Dacă va câştiga Ponoran, va veni «apocalipsa»! Pediatriava fi mutată la Maternitate; la secţia «Medicină internări» se va reduce numărul de paturi; compartimentul de Neurochirurgie va fi desfiinţat” au fost lansate cu scopul de-a dezinforma. „După ce au încercat să mă compromită în caâteva ziare lo­ca­le, acum încarcă să mă discre­di­teze în faţa angajaţilor din spital. Celor care au  lansat asemenea min­­ciuni nu am să le transmit de­cât «Multă sănătate!». Nu pot să stau să demontez fiecare aberaţie lan­sată prin spital de unii rău-voi­tori. Sunt metode specifice altei peri­oade din istoria noastră. Dacă voi câştiga acest concurs, voi de­mon­stra că se poate să avem ser­vicii medicale de înaltă calitate şi la Spitalul Judeţean Vâlcea, aşa în­cât cetăţenii judeţului să nu mai fie nevoiţi să plece să se trateze în al­te centre”, a declarat Dan Pono­ran.

Ponoran: „Fondurile trebuie gestionate transparent”
Obiectivul principal al lui Dan Ponoran este recâştigarea încre­derii pacienţilor din Vâlcea, pentru că, trebuie să recunoaştem, mulţi din­tre noi am mers la unităţi medi­cale din Bucureşti, Sibiu, Craiova, Cluj sau Târgu Mureş pentru tratarea diferitelor afecţiuni. Pentru chirurgul Ponoran este extrem de importantă creşterea gradului de satisfacere a pacienţilor, în con­textul în care Spitalul Judeţean Vâlcea se află pe antepenultimul loc la nivel naţional, fiind urmat de unităţile medicale din Galaţi şi Târgu Jiu. „Îmi doresc ca, în cel mai scurt timp, pacienţii să nu mai fie nevoiţi să-şi cumpere materiale medicale şi medicamentele de bază. Cum? O mai bună şi tran­sparentă gestionare a fondurilor înseamnă mai mulţi bani pentru tratamente. Chibzuirea fondurilor de la care dispune Spitalul Jude­ţean de Urgenţă şi promovarea pro­fesioniştilor vor îmbunătăţi acti­vit­atea şi imaginea instituţiei noas­tre”, declară chirurgul Ponoran.