ÎNCEPE ANCHETA LA UN SPITAL din subordinea CJ Vâlcea: „Cine greșește plătește”. UP-DATE: managerul a fost suspendat!


Marți, 4 mai 2021, o publicație din județul nostru a publicat un dialog (mai exact o înregistrare cu telefonul a unei conversații care s-a desfășurat față în față între două persoane) din care reiese că managerul unui spital care se află în subordinea Consiliului Județean Vâlcea ar fi jignit (cât se poate de grav și de vulgar) o angajată a respectivei instituții sanitare. În concret, se presupune că vocea de bărbat care se aude în acea înregistrare și care amenință este a lui Edward Stanca, managerului Spitalului din comuna Drăgoești. Vocea femeii din acea înregistrare este a angajatei spitalului, care s-a plâns de tratamentul înjositor de care a avut parte.

Reacția autorităților județene

Miercuri, 5 mai 2021, la nici 24 de ore de la momentul în care dialogul respectiv și înregistrarea audio aferentă au fost publicate în presă, autoritățile județene în subordinea cărora se află Spitalului de Psihiatrie din Drăgoești au prezentat un punct de vedere. Prin vocea administratorului public al județului, Adrian Mihăilă, s-a promis o anchetă care să deslușească dacă cele reclamate s-au produs reprezintă într-adevăr un dialog între managerul spitalului și o angajată; iar dacă aceste aspecte se confirmă, se impune, în mod evident, adoptarea unor măsuri coercitive.
Astfel, ca urmare a apariției în spațiul public a unor materiale care fac referire la un așa-zis dialog între managerul spitalului din Drăgoești și o angajată, în calitate de coordonator direct al activității spitalelor subordonate Consiliului Județean Vâlcea, administratorul public al județului, Adrian Mihăilă, face următoarele precizări:
„La nivelul Consiliul Județean Vâlcea există o comisie constituită printr-o dispoziție a președintelui, comisie pe care o conduc, în calitate de coordonator al spitalelor. Acesta are ca și obiectiv verificarea întregului lanț de spitale aflate în subordinea CJ Vâlcea, printre care și Spitalul de Psihiatrie Drăgoești. Întreaga activitate va fi verificată, inclusiv aspectele sesizate marți. De asemenea, într-o astfel de situație, competența revine organelor de poliție, unde persoanele lezate pot să depună plângere. Avem, la acest moment, o anchetă în curs, care va stabili eventuale nereguli administrative sau/și manageriale”.

Miercuri, la orele prânzului, a venit și vestea suspendării managerului

„Urmare a evenimentelor recente relatate în presă, precum și a solicitării domnului Edward Stanca, cererea de suspendare a acestuia din funcția de director, pe perioada anchetei, a fost acceptată. Până la finalizarea anchetei pe care CJ Vâlcea o desfășoară la Spitalul de Psihiatrie din Drăgoești, pentru asigurarea conducerii operative a spitalului, urmează a fi luate măsurile legale care se impun”, au anunțat autoritățile județene.